Πανευρωπαϊκής εμβέλειας η περίθαλψη των πολιτών της ΕΕ στο μέλλον
Βρυξέλλες: Σε περίπου δύο χρόνια οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν είναι ευχαριστημένοι από το σύστημα υγείας της χώρας τους θα μπορούν να ζητούν υγειονομική περίθαλψη από τα αντίστοιχα κέντρα άλλων χωρών της ΕΕ.
Βρυξέλλες: Σε περίπου δύο χρόνια οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν είναι ευχαριστημένοι από το σύστημα υγείας της χώρας τους θα μπορούν να ζητούν υγειονομική περίθαλψη από τα αντίστοιχα κέντρα άλλων χωρών της ΕΕ.
Στην παραπάνω ανακοίνωση προέβησαν πρόσφατα αξιωματούχοι της Ε.Ε., οι οποίοι, ωστόσο, τόνισαν ότι η πρακτική εφαρμογή του μέτρου αναμένεται πως θα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της ίδιας μεταρρύθμισης, οι υπήκοοι χώρας που δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούν να διατηρούν το δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης εφόσον διαμένουν μόνιμα σε οποιαδήποτε από τις χώρες της ΕΕ.
Η πλήρης εφαρμογή του μέτρου αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί έως το 2005, ωστόσο η υιοθέτησή του θεωρείται ότι αίρει ένα ευρωπαϊκό κατεστημένο περίπου 30 ετών.
«Είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει μια απόφαση σχετική με τα δικαιώματα των ασθενών της», λέει χαρακτηριστικά ένας από τους αξιωματούχους της ΕΕ. «Είμαστε πλέον στην καρδιά της Ενωμένης Ευρώπης και η εν λόγω απόφαση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την εξέλιξή της».
health.in.gr
- Εντοπίστηκε στην Κυψέλη 13χρονη που είχε εξαφανιστεί – Συνελήφθησαν 3 νεαροί από την Αίγυπτο
- Ολυμπιακός: Θέμα χρόνου ένα ακόμη sold out: Πόσα εισιτήρια απέμειναν για το παιχνίδι με τον Βόλο
- Φως στο Τούνελ: Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας
- «Φοβάμαι να σας πω…» – Αντιφάσεις στις καταθέσεις των δύο 22χρονων για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
- Σοκ στην Βρετανία: Πρώην πολιτικός δηλώνει ένοχος για 48 κατηγορίες – Νάρκωνε και βίαζε την πρώην σύζυγό του
- Πώς οι ΗΠΑ απήγαγαν τον Μαδούρο μέσα σε δύο λεπτά: Ελικόπτερα, χαμηλές πτήσεις και πυρά στο Καράκας