
Το φάκελο της ελληνικής συμμετοχής στην 50ή Μπιενάλε Βενετίας ανακοίνωσε το ΥΠΠΟ
Την ελληνική συμμετοχή στην 50ή Διεθνή Καλλιτεχνική Έκθεση Βενετίας (Ιούνιος 2003) ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Πολιτισμού. Επιμελήτρια της συμμετοχής η τεχνοκριτικός Μ.Φωκίδη και εικαστικοί καλλιτέχνες οι Αθ.Κυριακάκου και Δ.Ρότσιος.
51
Την ελληνική συμμετοχή στην 50ή Διεθνή Καλλιτεχνική Έκθεση Βενετίας (Ιούνιος 2003) ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Πολιτισμού. Επιμελήτρια της συμμετοχής η τεχνοκριτικός Μαρίνα Φωκίδη και εικαστικοί καλλιτέχνες οι Αθ.Κυριακάκου και Δ.Ρότσιος.
Η 50ή Μπιενάλε που φέρει τον τίτλο Όνειρα και Συγκρούσεις με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Φραντσέσκο Μπονάνι και επίτροπο της ελληνικής συμμετοχής την τεχνοκριτικό, επιμελήτρια εκθέσεων τέχνης, Μαρίνα Φωκίδη, έχει σκοπό τη μέλετη του σύγχρονου, κοινωνικού, ιστορικού και καλλιτεχνικού περιβάλλοντος, όπου παράγεται η τέχνη.
Η συμμετοχή της Μ.Φωκίδη στην Μπιενάλε της Βενετίας ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού, μαζί με τη συμμετοχή των εικαστικών καλλιτεχνών, Αθανασία Κυριακάκου και Δημήτρη Ρότσιου, οι οποίοι με απόφαση του Ευ.Βενιζέλου θα εκροσωπήσουν την Ελλάδα στη διεθνή έκθεση.
Η επιλογή των προαναφερόμενων πραγματοποιήθηκε κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης του υπουργείου Πολιτισμού και εισήγησης της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Εικαστικών Τεχνών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Το επόμενο μεγάλο ραντεβού της Εθνικής πόλο
- Άννα Φόνσου: Στο νοσοκομείο μετά από κρυολόγημα – Η ανακοίνωση από το Σπίτι του Ηθοποιού
- «Μας κάνατε υπερήφανους»: Συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου για τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Πόλο
- Φθιώτιδα: Φωτιά στα Βασιλικά – Σηκώθηκαν τέσσερα εναέρια μέσα
- Τζωρτζάτος και Αργυρόπουλος βραβεύτηκαν ως καλύτεροι στο World Cup (vid)
- Γαλλία: Συναγερμός στο Μπορντό – Οι πύρινες φλόγες απειλούν ολόκληρη την πόλη – Σκέψεις για εκκένωσή της


