
Έτοιμη η μελέτη του Πιέρ Μπιρντό για το φωτισμό των μνημείων της Αθήνας
Έτοιμη προς κατάθεση στο ΥΠΠΟ και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο είναι η μελέτη του Γάλλου φωτιστή Πιέρ Μπιρντό για το φωτισμό των σημαντικότερων μνημείων της Αθήνας, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004· μία πρωτοβουλία του Μ.Κακογιάννη.
43
Έτοιμη προς κατάθεση στο υπουργείο Πολιτισμού και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο είναι η μελέτη που ανέθεσε στο Γάλλο φωτιστή Πιέρ Μπιρντό ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης, για το φωτισμό των σημαντικότερων μνημείων της Αθήνας, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Ο Μπιρντό, γνωστός από το φωτισμό του Πύργου του Αϊφελ, δηλώνει ότι θα βάλει τα δυνατά του, ώστε «να μην κολακεύσει απλώς τα μνημεία με το φως, αλλά να τα κάνει να εξωτερικευτούν».
«Λένε πως το φως μάς κάνει να βλέπουμε αλλά και να σκεφτόμαστε. Εδώ αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο απ ό,τι αλλού» ισχυρίζεται ο Γάλλος φωτιστής, που εναρμονιζόμενος με την επιθυμία του Μιχάλη Κακογιάννη υπόσχεται «όχι θεαματικά εφέ», αλλά «ένα έντονο, ζεστό φως σαν τη φλόγα από το εσωτερικό των κτισμάτων, σαν να ήταν εκεί οι φιλόσοφοι, οι μαθηματικοί, οι αρχιτέκτονες και προσπαθούσαν να μας μεταδώσουν τη γνώση τους μέσω του φωτός».
Με στόχο την ανάδειξη των μνημείων, μέσω της φωταγώγησής τους, ο Μιχάλης Κακογιάννης έχει ιδρύσει το σωματείο «Οι Φίλοι της Αθήνας», το οποίο χρηματοδότησε τη μελέτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Πέραμα: Εκσκαφέας έπεσε στο πόδι 62χρονου εργάτη και τον τραυμάτισε σοβαρά
- Μητσοτάκης: Μέτρα «ασπιρίνες» για την ακρίβεια και τους δανειολήπτες – Υπεύθυνη η «παγκόσμια οικονομική κρίση» για τον πρωθυπουργό
- H συνάντηση του Σπανούλη με τον Μάικ Τζέιμς στην Αθήνα
- Χαλκίδα: Θύμα άγριου ξυλοδαρμού 70χρονη από την κόρη της και τον σύντροφό της
- Θλίψη στον ΠΑΟΚ: Πέθανε ο αδελφός του Ιβάν Σαββίδη, Παύλος
- Τραμπ: Η εκεχειρία θα παραταθεί έως πέντε μέρες, λέει το Axios – Με τις βαλίτσες στο χέρι ο Βανς τελικά έμεινε σπίτι



