
Βιβλίο του Ίαν Φλέμινγκ με αφιέρωση προς τον Τσόρτσιλ βγαίνει σε δημοπρασία
Σε δημοπρασία βγαίνει αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του βιβλίου του Ίαν Φλέμινγκ Ζήσε και Ασε τους Αλλους να Πεθάνουν (Live and Let Die). Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το βιβλίο ανήκε στον Τσόρτσιλ και φέρει χειρόγραφη αφιέρωση του συγγραφέα.
38
Σε δημοπρασία βγαίνει αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του βιβλίου του Ίαν Φλέμινγκ Ζήσε και Ασε τους Αλλους να Πεθάνουν (Live and Let Die). Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το βιβλίο ανήκε στον Βρετανό πρωθυπουργό Ουίνστον Τσόρτσιλ και φέρει χειρόγραφη αφιέρωση του συγγραφέα.
Όπως αναφέρει το BBC, το βιβλίο με την αφιέρωση του Φλέμινγκ «Στον σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ, από τον οποίο έκλεψα λίγες λέξεις» γραμμένη με μπλε μελάνι αναμένεται να πωληθεί στην τιμή των 60.000 λιρών.
Το μήνυμα αυτό ενδεχομένως αφορά σε μια φράση του Τσόρτσιλ, την οποία χρησιμοποίησε και ο Φλέμινγκ στο οπισθόφυλλο του βιβλίου του το 1954, που περιέγραφε τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Ο Τσόρτσιλ είχε πει ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του χαρακτηρίζονται από «μπλέξιμο μέσα στο μπλέξιμο, συνωνοσία και κόντρα συνωμοσία, κομπίνα και απάτη, προδοσία και ξανά προδοσία».
Το βιβλίο αυτό συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 350 πρώτης έκδοσης που βγάζει σε δημοπρασία ο οίκος Christies της Νέας Υόρκης. Επίσης, στην ίδια δημοπρασία θα πωληθεί και αντίγραφο της πρώτης αμερικανικής έκδοσης του βιβλίου του Ναμπόκοφ Λολίτα (1958).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΟΚ – Μπιλμπάο στον πρώτο τελικό του FIBA Europe Cup
- Αρβανίτης: Οι πειραγμένες εκλογές σημαίνει «αλλοίωση συνειδήσεων» – Είχαν δημιουργήσει το 2023 τέτοιον μηχανισμό
- Μετανάστες: Αριθμός ρεκόρ στην Ευρωπαϊκή Ένωση – Ποιες χώρες υποδέχονται τους περισσότερους
- Κρήτη: Χωρίς τέλος η αγωνία για την εξαφάνιση της 43χρονης – Τι λένε ο αδελφός και η μητέρα της
- Ένας «μαέστρος» για τον Ολυμπιακό – Ποιος είναι ο Μικέλε Μπαράνοβιτς (vids)
- Νατάσα Θεοδωρίδου: Τι απαντά για τον γάμο της στη Δράμα



