Δημόσιο φιλί ηθοποιού προς σκηνοθέτη ξεσήκωσε τους ισλαμιστές του Ιράν
Οργισμένοι ισλαμιστές πραγματοποίησαν την Τρίτη διαδήλωση στους δρόμους της πόλης Γιαζντ του Ιράν, διαμαρτυρόμενοι επειδή ηθοποιός φίλησε σκηνοθέτη στη διάρκεια του κινηματογραφικού φεστιβάλ της πόλης.
38
Οργισμένοι ισλαμιστές πραγματοποίησαν την Τρίτη διαδήλωση στους δρόμους της πόλης Γιαζντ του Ιράν, διαμαρτυρόμενοι επειδή ηθοποιός φίλησε σκηνοθέτη στη διάρκεια του κινηματογραφικού φεστιβάλ της πόλης.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων Irna, η διάσημη στο Ιράν ηθοποιός Γκοουχάρ Χαϊραντίς, που είναι γύρω στα πενήντα, φίλησε στο μάγουλο το νεαρό κινηματογραφιστή Αλί Ζαμανί παραδίδοντάς του ένα βραβείο στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Γιαζντ.
Η χειρονομία αυτή προκάλεσε τη θρησκευτική οργή των ισλαμιστών της πόλης, οι οποίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους και κατέκλυσαν το κεντρικό τζαμί, όπου καταδίκασαν αυτή την «αντι-ισλαμική συμπεριφορά που κατάφερε πλήγμα στην ισλαμική πίστη». Ο εκπρόσωπος του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν, αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ, καταδίκασε επίσης το συμβάν και προειδοποίησε ότι «σήμερα ο εχθρός στοχεύει ενάντια στις ισλαμικές μας πεποιθήσεις» και έκανε λόγο για εισβολή της δυτικής κουλτούρας στο Ιράν.
Ο μεταρρυθμιστής υφυπουργός Πολιτισμού Χασάν Πεζέσκ κατέκρινε την ενέργεια, πρόσθεσε όμως ότι ο νεαρός σκηνοθέτης υπήρξε φοιτητής του θανόντος συζύγου της ηθοποιού και συμπέρανε ότι επρόκειτο μάλλον για μητρικό ασπασμό.
Στο Ιράν οι γυναίκες και οι άνδρες δεν επιτρέπεται καν να χαιρετιούνται δια χειραψίας δημόσια, αν και σύμφωνα με το περσικό έθιμο το φιλί είναι ένας αποδεκτός τρόπος χαιρετισμού και συγχαρητηρίων και συνηθίζεται ιδιαίτερα σε ιδιωτικούς χώρους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Πέραμα: Εκσκαφέας έπεσε στο πόδι 62χρονου εργάτη και τον τραυμάτισε σοβαρά
- Μητσοτάκης: Μέτρα «ασπιρίνες» για την ακρίβεια και τους δανειολήπτες – Υπεύθυνη η «παγκόσμια οικονομική κρίση» για τον πρωθυπουργό
- H συνάντηση του Σπανούλη με τον Μάικ Τζέιμς στην Αθήνα
- Χαλκίδα: Θύμα άγριου ξυλοδαρμού 70χρονη από την κόρη της και τον σύντροφό της
- Θλίψη στον ΠΑΟΚ: Πέθανε ο αδελφός του Ιβάν Σαββίδη, Παύλος
- Τραμπ: Η εκεχειρία θα παραταθεί έως πέντε μέρες, λέει το Axios – Με τις βαλίτσες στο χέρι ο Βανς τελικά έμεινε σπίτι
- Στο 4,9% το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2025
- Η Σίντνεϊ Σουίνι «έφαγε πόρτα» στην ταινία Ο Διάβολος Φοράει Prada 2
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442