Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου
Ελεύθερη για το κοινό θα είναι η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου, όπως απαιτεί κάθε χρόνο ο εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
38
Ελεύθερη για το κοινό θα είναι η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου, όπως απαιτεί κάθε χρόνο ο εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Το εορταστικό αυτό τριήμερο, το θέμα του οποίου αλλάζει ανά δύο χρόνια, είναι αφιερωμένο στα μνημεία της Ευρώπης και τη συντήρηση τους. Η αρχική ιδέα ανήκει στην Γαλλία και το 1991 την υιοθέτησε και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Με βάση τα στοιχεία της περασμένης χρονιάς, υπολογίζεται ότι πάνω απο 20 εκατ. Ευρωπαίοι θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις.
Η Ελλάδα συμμετέχει στον εορτασμό με θέμα που αφορά στις οικονομικές συναλλαγές του παρελθόντος και του παρόντος. Τίτλος της ελληνικής διοργάνωσης «Από τις ανταλλαγές αγαθών στις συναλλαγές στο Διαδίκτυο», η οποία θα περιλαμβάνει πολλές ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους και εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές.
Οι εκδηλώσεις θα επεκταθούν σε όλη την χώρα με επίκεντρο την Αρχαία Αγορά των Αθηνών, εκεί όπου τα κλασικά χρόνια χτυπούσε η καρδιά του άστεως και ήταν το κέντρο της πολιτικής, οικονομικής, θρησκευτικής και κοινωνικής ζωής της πόλης.
Με τις προηγούμενες συμμετοχές της η Ελλάδα είχε τιμήσει τα Κάστρα (1996-97), Τα λιμάνια στους αιώνες (1997-98) και το Αθάνατο Νερό (1999-2000).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
- Άλλαξαν μωρά στο μαιευτήριο και το λάθος έγινε αντιληπτό μετά από 38 χρόνια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 19 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Στα ύψη η παραοικονομία του Μουντιάλ!
- Οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία και παγκόσμια προειδοποίηση ασφαλείας για τους Αμερικανούς
- Ουγγαρία: Ο πρόεδρος Σούλιοκ παραιτείται – Υπέγραψε συνταγματική αναθεώρηση για τον τερματισμό της θητείας του
- LIVE: Γαλλία – Αγγλία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442