31

Τα προβλήματα που έχουν οι κατηγορούμενοι για την τρομοκρατία στην επικοινωνία με τους συνηγόρους τους συζήτησαν την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Παξινός, με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Κρουσταλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης, 12 συνήγοροι των φερομένων ως μελών της 17 Νοέμβρη κατέθεσαν στον Δημήτρη Παξινό υπόμνημα διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επικοινωνούν με τους πελάτες στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο κ.Κρουσταλάκης επισήμανε ότι πρέπει να είναι πλήρως κατοχυρωμένα τα δικαιώματα των δικηγόρων και για το λόγο αυτό συνέστησε το προεδρείο του ΔΣΑ να βρίσκεται σε συνεννόηση με τον επιβλέποντα τις φυλακές Κορυδαλλού, εισαγγελέα Φραγκιαδάκη.

Επίσης διαβεβαιώθηκε ότι δικηγόροι θα έχουν το μάξιμουμ του χρόνου επικοινωνίας που επιτρέπεται από το σωφρονιστικό κώδικα με τους πελάτες τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣΑ ζήτησε οι δικηγόροι να μπορούν να παραδίδουν στους κρατούμενους οι ίδιοι διάφορα αναγκαία έγγραφα και όχι να παραδίδονται από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Η συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΔΣΑ με τον εισαγγελέα Φραγκιαδάκη θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΣΑ ανακοίνωσε τη σύσταση επιστημονικής επιτροπής, που θα απαρτίζεται από καθηγητές πανεπιστημίων, δικηγόρους κλπ. και στην οποία θα μπορούν να τίθεται τα προβλήματα εφαρμογής του αντιτρομοκρατικού νόμου ή οποιοδήποτε άλλο νομικό θέμα που ανακύπτει σε σχέση με την τρομοκρατία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ