
Για την προετοιμασία των δημοτικών εκλογών συζήτησαν Σημίτης – Σκανδαλίδης
H προετοιμασία των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών καθώς και άλλα θέματα που αποτελούν προτεραιότητες του υπουργείου Εσωτερικών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεργασίας που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κ.Σημίτης με τον αρμόδιο υπουργό Κ.Σκανδαλίδη.
37
H προετοιμασία των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών καθώς και άλλα θέματα που αποτελούν προτεραιότητες του υπουργείου Εσωτερικών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεργασίας που είχε την Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κώστα Σκανδαλίδη.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Σκανδαλίδης επισήμανε ότι κύριο μέλημα του υπουργείου Εσωτερικών και κύρια αιχμή του δόρατος σε αυτή τη φάση, είναι η προετοιμασία των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωστή εκλογική διαδικασία, για τους σωστούς εκλογικούς καταλόγους καθώς και για την επαγρύπνηση και επίλυση όλων των υπαρχόντων προβλημάτων και τέλος γενικότερα για τη σωστή διοργάνωση των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.
Όπως είπε, το πρωί της Δευτέρας έχει συγκαλέσει τη Διακομματική Επιτροπή, ενώ την Τετάρτη το μεσημέρι θα συγκαλέσει τους υποψήφιους της Αθήνας, επειδή τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο Δήμο Αθηναίων.
Ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε ότι δεύτερο θέμα το οποίο συζήτησε με τον πρωθυπουργό ήταν το θέμα της πάταξη της διαφθοράς, επειδή «στο τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής θα ψηφιστεί ο νόμος για τη θέσπιση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το κλίμα ενόψει των δημοτικών εκλογών, σε σχέση με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν θα πρέπει να πολωθεί το κλίμα, ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να ακολουθήσει κοινή γραμμή για τις δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα με τη γραμμή αυτή θα επιχειρηθεί η ανάδειξη του κυβερνητικού έργου στους μεγάλους τομείς και φυσικά στο επίπεδο της τοπικής κοινωνίας, τα προγράμματα, τα πρόσωπα, τις κοινωνικές αναφορές, τις αντιλήψεις για τους θεσμούς κ.λπ.
Τέλος, σε ό,τι αφορά το ασυμβίβαστο των βουλευτών, ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε ότι με δική του ευθύνη πρέπει να έρθει ο εφαρμοστικός νόμος της κεντρικής συνταγματικής διάταξης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2002, διότι από το νέο έτος πρέπει να εφαρμοστεί αυτή η συνταγματική διάταξη. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, είπε, είναι διαδικασία συζήτησης με το σύνολο των δυνάμεων στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Νέα αποχώρηση του Γιασικεβίτσιους από συνέντευξη Τύπου – Η ερώτηση που τον εξόργισε (vid)
- Κρήτη: Μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο οι 175 ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla
- Γέμισε το ορφανοτροφείο ζώων της ΑΝΙΜΑ – Έκκληση για βοήθεια
- Βαρουφάκης: Η χώρα δεν είναι βιώσιμη – Ο Μητσοτάκης ξεπέρασε τον Όρμπαν, παίρνει το χρυσό σε διαφθορά, διαπλοκή, αυταρχισμό
- Μήνυμα Τσίπρα: Η Πρωτομαγιά σημαίνει αντίσταση, αγώνας, ελπίδα
- Ο Μάικλ Τζάκσον, ο Τζέφρι Έπσταϊν και ένας στρατός από τρολ στο πλευρό του «Βασιλιά της Ποπ»

