37

Προσφορές συνολικού ύψους 324 εκατ. ευρώ έγιναν αποδεκτές κατά τη δημοπρασία έντοκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου την Τρίτη και για τις τρεις κατηγορίες των 52, 26 και 13 εβδομάδων.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, για τα έντοκα γραμμάτια 52 εβδομάδων η υπερκάλυψη ανήλθε στις 4,28 φορές-υπενθυμίζεται ότι το αρχικό δημοπρατούμενο ποσό ήταν ύψους 120 εκατ. ευρώ- και υποβλήθηκαν προσφορές ύψους 513 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά έγιναν αποδεκτές προσφορές ύψους 144 εκατ. ευρώ.

Για τη σειρά των 26 εβδομάδων το μέσο σταθμικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,10% και η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 5,3 φορές, ενώ οι προσφορές που υποβλήθηκαν για τα 75 εκατ. ευρώ που ήταν το δημοπρατούμενο ποσό, ανήλθαν σε 400 εκατ. ευρώ και έγιναν συνολικά αποδεκτές προσφορές ύψους 90 εκατ. ευρώ.

Στη δημοπρασία της σειράς των 13 εβδομάδων, η υπερκάλυψη ανήλθε στις 7,33 φορές, ενώ για τα 75 εκατ. ευρώ που ήταν το δημοπρατούμενο ποσό υποβλήθηκαν προσφορές ύψους 550 εκατ. ευρώ. Αποδεκτές έγιναν προσφορές ύψους 90 εκατ. ευρώ

Μέχρι αύριο, Πέμπτη, το μεσημέρι μπορούν να υποβληθούν και μη ανταγωνιστικές προσφορές, ως το 20% επί του δημοπρατούμενου ποσού (συνολικού ύψους 270 εκατ. ευρώ), για κάθε κατηγορία.

Τέλος, εντός της επόμενης εβδομάδος, σύμφωνα με το πρόγραμμα δανεισμού που εξήγγειλε το υπουργείο Οικονομικών, θα ανοίξει και πάλι η πενταετής έκδοση λήξη την 19η Απριλίου του 2007, ενώ στις 24 Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει η έκδοση τριετούς διάρκειας και λήξης την 21η Ιουνίου του 2005.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ