Με κέρδη 0,54% πάνω από τις 2.150 μονάδες έκλεισε το ΧΑΑ την Παρασκευή
Σε θετικό έδαφος έκλεισε το ΧΑΑ στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με το γενικό δείκτη να «σκαρφαλώνει» πάνω από τις 2.150 μονάδες, καθώς, παρά το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οι επενδυτές στράφηκαν στα blue chips.
27
Σε θετικό έδαφος έκλεισε το ΧΑΑ στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να τερματίζει στις 2.160 μονάδες, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε στις μετοχές των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,54% στις 2.160,27 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 57,2 εκατ. ευρώ.
Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν πτωτικές τάσεις, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τις προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης.
Η Σοφοκλέους όμως, «αντιστάθηκε» στο ρεύμα, κινούμενη ανοδικά με «οδηγό» τις μετοχές των τραπεζών και των εταιρειών τηλεπικοινωνιών.
Ο FTSE/ASE 20 ενισχύθηκε κατά 0,88%, στις 1.108,35 μονάδες, ο FTSE/ASE Mid 40 σημείωσε άνοδο 0,62% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 κατέγραψε κέρδη 0,45%.
Οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι εταιρείες Συμμετοχών (+2,08%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Τηλεόρασης και Ψυχαγωγίας (-1,34%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ (+0,41% στα 14,66 ευρώ), του ΟΠΑΠ (-1,67% στα 10,60 ευρώ) και της Coca-Cola HBC (+1,06% στα 17,20 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 225 ενισχύθηκαν, 78 υποχώρησαν και 90 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Ουκρανία ως προεκλογικός «μπαμπούλας» – Το βέτο του Όρμπαν, η νέα ρήξη με την ΕΕ και οι κάλπες στην Ουγγαρία
- Release Athens 2026: Ο Παύλος Παυλίδης στην Πλατεία Νερού
- Δικογραφία σε βάρος του 85χρονου ο οποίος απείλησε μαθητές με όπλο στου Ρέντη
- Αρκάς·Αποχαιρετώντας τον Φλεβάρη
- Πακιστάν – Αφγανιστάν: Η σύγκρουση παίρνει διαστάσεις πολέμου μετά τους βομβαρδισμούς στην Καμπούλ – Πάνω από 130 νεκροί
- Ωραία η τηλεργασία αλλά δεν είναι για όλους


