Η διατήρηση σταθερού βάρους «κλειδί» για την καλή γενική κατάσταση της υγείας των ηλικιωμένων
Νέα Υόρκη: Μικρότερο κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων υγείας διατρέχουν οι ηλικιωμένοι που διατηρούν σταθερό το βάρος τους σε σχέση με εκείνους που παρουσιάζουν συχνές αυξομειώσεις στα κιλά τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidimiology.
Νέα Υόρκη: Μικρότερο κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων υγείας διατρέχουν οι ηλικιωμένοι που διατηρούν σταθερό το βάρος τους σε σχέση με εκείνους που παρουσιάζουν συχνές αυξομειώσεις στα κιλά τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidimiology.
Στην έρευνα, της οποίας επικεφαλής ήταν ο Δρ Γκραντ Σομς του Πανεπιστημίου του Τένεσι, συμμετείχαν 4.500 άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 60 ετών. Έπειτα από ιατρική παρακολούθηση 4,5 ετών οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η διατήρηση σταθερού σωματικού βάρους συσχετιζόταν άμεσα με τη μείωση του κινδύνου θνησιμότητας και εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων υγείας, ανεξάρτητα από το δείκτη μάζας σώματος των ηλικιωμένων.
Οι ερευνητές, προκειμένου να καταλήξουν στα τελικά συμπεράσματά τους συνεκτίμησαν και άλλους παράγοντες που πιθανόν να αυξάνουν τον κίνδυνο νοσηρότητας και θνησιμότητας των ηλικιωμένων ατόμων (όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, το κάπνισμα ή ακόμα και η έντονη σεξουαλική δραστηριότητα). Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η διατήρηση σταθερού βάρους παρέμενε ο παράγοντας-κλειδί για την καλή γενική κατάσταση της υγείας των ηλικιωμένων.
«Συνιστάται λοιπόν σε όλους τους ηλικιωμένους να διατηρούν σταθερό το βάρος τους προκειμένου να αποφύγουν πιθανούς πρόσθετους κινδύνους για την υγεία τους» δήλωσε στο Reuters μέλος της ερευνητικής ομάδας.
health.in.gr
- Ουκρανία: Οι ΗΠΑ επιθυμούν να παραχωρήσει το Ντονμπάς, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο – «Σπόντες» Ευρωπαίων
- Xρυσές Σφαίρες 2026: One Battle After Another, Βουγονία και τέρατα – Όλες οι υποψηφιότητες
- «Απόλυτη φρίκη» στο Σουδάν – Μαζικός βιασμός 19 γυναικών που προσπαθούσαν να φύγουν από το Ελ Φασέρ
- Η Νάντια Βαλαβάνη γράφει ένα βιβλίο για τα «παιδιά του Φλεβάρη»
- H Eμμανουέλα Κατζουράκη χάλκινη στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής
- Νεκρός ο 40χρονος ορειβάτης που είχε τραυματιστεί στο φαράγγι του Αμπά στο Ηράκλειο



