Επισπεύδεται η ιδιωτικοποίηση της ΕΧΑΕ – «Χρυσή μετοχή» κρατά το Δημόσιο
Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ (ΕΧΑΕ), μετά την οποία η συμμετοχή του Δημοσίου θα περιοριστεί στη λεγόμενη «χρυσή μετοχή». Έντονο είναι το ενδιαφέρον των Τραπεζών για την ιδιωτικοποίηση.
28
Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ (ΕΧΑΕ) μητρικής του ΧΑΑ και του ΧΠΑ, αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών υπό την προεδρία του Νίκου Χριστοδουλάκη, με τη συμμετοχή των διοικητών των Τραπεζών και των προέδρων του ΧΑΑ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Η συμμετοχή του Δημοσίου θα περιοριστεί στη λεγόμενη και «χρυσή μετοχή», με την οποία δίνεται η δυνατότητα παρέμβασης στις αποφάσεις της εταιρείας προκειμένου να προστατευθούν συγκεκριμένα αγαθά κοινής ωφελείας.
Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, έντονο εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον από την πλευρά των Τραπεζών να συμμετάσχουν στο κεφάλαιο της ΕΧΑΕ, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό.
Επίσης, αποφασίστηκε να δοθούν επιπλέον κίνητρα για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που αφορά την έκδοση εταιρικών ομολόγων από τις εταιρείες, προκειμένου να γίνουν ιδιαίτερα ελκυστικά για το ευρύ κοινό και να επωφελείται παράλληλα και η εταιρεία η οποία τα εκδίδει.
Εξάλλου, σύντομα θα δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο για τη διαπραγμάτευση τίτλων του Δημοσίου στο ΧΑΑ και η διασύνδεση με τη δευτερογενή αγορά της Τραπέζης της Ελλάδος έτσι ώστε να προκύπτουν ενιαίες τιμές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΝΔ: Ανακοίνωσε τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής για το συνέδριο – Πρόεδρος ο Θοδωρής Ρουσόπουλος
- Τρένο η Εθνική, σάρωσε την Ιταλία κι έφυγε για… ημιτελικό!
- Ισραήλ: Τουλάχιστον 31 νεκροί από επιθέσεις στη Γάζα – Θανατηφόρο χτύπημα και στον Λίβανο
- Ιταλία: Σάλος με τοιχογραφία σε εκκλησία – Άγγελος θυμίζει την Τζόρτζια Μελόνι
- Melania: Η Amazon ξόδεψε 75 εκατ. δολάρια για να κάνει την τέλεια προπαγάνδα – Έκανε μια άθλια ταινία
- Ακίνητα: Πώς ανελκυστήρας και κοινόχρηστα επηρεάζουν την αξία έως 20%