30

«Ποτέ δεν συνάντησα και ποτέ δεν γνώρισα τον Σάββα Ξηρό» δήλωσε ο αρχιτρομοκράτης Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες, γνωστότερος με το ψευδώνυμο Κάρλος, ο οποίος μίλησε στα Νέα της Δευτέρας από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Παρισιού, όπου κρατείται.

«Εγώ πήγα για πρώτη φορά στο Σουδάν τον Αύγουστο του 1993. Ποτέ δεν συνάντησα τον Ξηρό ούτε γνωρίζω αυτό το όνομα. Το ίδιο ισχύει και για τη γυναίκα που λέτε, την Αλίσια Ρομέρο Κορτές» σχολίασε ο Κάρλος αφού ενημέρωθηκε -μέσω της δικηγόρου του- για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Σε προηγούμενη συνέντευξή του στα Νέα, ο Κάρλος είχε ξεκαθαρίσει ότι ποτέ δεν ήλθε σε «απευθείας επαφή» με στελέχη της «17Ν», ωστόσο, η χρήση της φράσης «απευθείας επαφή» είχε ερμηνευθεί ως αναφορά στις φημολογούμενες σχέσεις του με τον ΕΛΑ.

Μιλά στέλεχος των Ερυθρών Ταξιαρχιών

Η σύλληψη ενός ατόμου είναι αρκετή για την εξάρθρωση μιας οργάνωσης, δηλώνει η Αντριάνα Φαράντα, ηγετικό στέλεχος των Ερυθρών Ταξιαρχιών, σε συνέντευξή της στην Ελευθεροτυπία της Δευτέρας.

«Η σύλληψη ενός στελέχους σε μια τόσο μικρή ομάδα, όπως είναι η 17Ν, αποτελεί χωρίς αμφιβολία ισχυρό πλήγμα. Έπειτα ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα με την τεχνολογία που διαθέτει η Αστυνομία, μπορεί να ανακαλύψει τις κινήσεις των τελευταίων μηνών» αναφέρει.

Σχετικά με τις γιάφκες, η Φαράντα τις χαρακτηρίζει εφιάλτη ακόμα και για τα ίδια τα μέλη μιας οργάνωσης. «Αν ανακάλυπτε έστω και μία η Αστυνομία, θα έπρεπε να διαλυθεί ολόκληρη η φάλαγγα, αλλά και οι υπόλοιπες που δρούσαν στην ίδια πόλη» καταλήγει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ