Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη – Πτώση 1,66% στο Τόκιο
Σημαντικά κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με «οδηγό» τις μετοχές των Siemens, Munich Re και Vivendi Universal, με αφορμή την αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία το Μάιο.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, εν μέσω συγκρατημένης αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας και των εταιρικών κερδών, έπειτα από την απρόσμενη αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία το Μάιο.
Ο δείκτης των πενήντα ευρωπαϊκών blue chips, Dow Jones Europe Stoxx 50 ενισχύεται κατά 2,20% στις 2.942,89 μονάδες, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 1998.
Η μετοχή της Siemens σημειώνει άνοδο 3% στα 57,77 ευρώ, έπειτα από τη δήλωση του διευθύνοντα συμβούλου του αμερικανικού τμήματος, Κλάους Κλάινφελντ, ότι οι φετινές πωλήσεις και οι νέες παραγγελίες στις ΗΠΑ θα αυξηθούν «αξιοσημείωτα». Ανοδική πορεία ακολουθεί και η μετοχή της Munich Re (+3,4% στα 230,77 ευρώ).
Η μετοχή της Vivendi κάνει ράλι 12% στα 15,60 ευρώ, ανακάμπτοντας από το χαμηλότερο επίπεδο των 15 τελευταίων ετών, καθώς ο Ζαν-Ρενέ Φουρτού διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος στο γαλλικό κολοσσό ΜΜΕ, σε μία προσπάθεια να επανακτηθεί η επενδυτική εμπιστοσύνη.
«Τώρα είναι μία καλή περίοδος για να αγοράσεις μετοχές» εκτιμά ο υπεύθυνος στρατηγικής της Morgan Stanley για τις ευρωπαϊκές αγορές, Ρίτσαρντ Ντάβιντσον.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,73% στις 4.468,40 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 2,26% στις 3.705,36 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX «σκαρφαλώνει» υψηλότερα κατά 2,295 στις 4.232,83 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,66% στις 10.632,81 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Παγώνει» το γιγαντιαίο deal OpenAI – Nvidia: Τι κρύβεται πίσω από τα $100 δισ.
- Ιράν: Σε διαρροή αερίου αποδίδεται η έκρηξη στο λιμάνι της Μπαντάρ Αμπάς – Απορρίπτεται η δολιοφθορά
- Γαλλία: Βουλευτές ζητούν εξηγήσεις για τη σύμβαση τεχνολογικής εταιρείας με σκοπό την παροχή βοήθειας στην ICE στις ΗΠΑ
- Άιντραχτ – Λεβερκούζεν 1-3: Πέρασε από την Φρανκφούρτη και μπήκε στην 6άδα
- «Μήπως πεθαίνω;» – Το προφητικό αστείο της Κάθριν Ο’Χάρα λίγους μήνες πριν τον αιφνίδιο θάνατό της
- Ανδρουλάκης για τα 30 χρόνια από τα Ίμια: Η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαμφισβήτητη – Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο
