Σε λειτουργία ο πετρελαιαγωγός Θεσσαλονίκης – Σκοπίων
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του αγωγού πετρελαίου Θεσσαλονίκης - Σκοπίων και την περασμένη Κυριακή τέθηκε σε λειτουργία, όπως ανακοινώθηκε από το διυλιστήριο των Σκοπίων ΟΚΤΑ, το οποίο έχει εξαγορασθεί από τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).
27
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του αγωγού πετρελαίου Θεσσαλονίκης – Σκοπίων και την περασμένη Κυριακή τέθηκε σε λειτουργία, όπως ανακοινώθηκε από το διυλιστήριο των Σκοπίων ΟΚΤΑ, το οποίο έχει εξαγορασθεί από τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ήδη οι πρώτες ποσότητες πετρελαίου διοχετεύθηκαν στον αγωγό από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και αυτές αναμένεται να φθάσουν στο διυλιστήριο των Σκοπίων την Τετάρτη 26 Ιουνίου.
Τα επίσημα εγκαίνεια του αγωγού θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα σε Θεσσαλονίκη και Σκόπια στις 2 Ιουλίου, με την παρουσία υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων των δύο χωρών.
Ο αγωγός αυτός έχει συνολικό μήκος 210 χλμ., εκ των οποίων τα 150 χλμ. βρίσκονται στο έδαφος της ΠΓΔΜ.
Το κόστος της κατασκευής του αγωγού ανέρχεται στα 110 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων τα 60 εκατ. δολάρια εξασφαλίσθηκαν από τα ΕΛΠΕ. Tο υπόλοιπο ποσό δόθηκε υπό την μορφή δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.
Η ελληνική εταιρεία είναι κάτοχος του 80% του αγωγού. Tο υπόλοιπο 20 % κατέχει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Αλυσίδα fast food χρησιμοποιεί ΑΙ για να παρακολουθεί πόσο «φιλικοί» είναι οι υπάλληλοι
- Tax Relief Eases Burden on Self-Employed and Vulnerable Groups
- Live: Η κλήρωση του Παναθηναϊκού στο Europa League
- Ευαγόρας Παλληκαρίδης: Ψάχνοντας για την λευτεριά
- Παναθηναϊκός: Οριστικά στη Λεωφόρο το ματς της φάσης των «16»
- Φάμελλος: Προσβλητική η αφωνία Μητσοτάκη για τις υποκλοπές – «Κράτος επιτελικό στη συγκάλυψη»
