
Έτοιμη έως το τέλος του 2003 η ανάπλαση των σταθμών του ΗΣΑΠ, δήλωσε ο Χρ.Βερελής
Στο «πιο σύγχρονο επίγειο τρένο της Ευρώπης» θα έχει μετατραπεί έως το τέλος του 2003 ο ΗΣΑΠ, δήλωσε την Τρίτη ο Χρ.Βερελής, παρουσιάζοντας την πορεία των έργων αναβάθμισης του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου. Έτοιμος εντός του έτους ο σταθμός της Ομόνοιας.
51
Στο «πιο σύγχρονο επίγειο τρένο της Ευρώπης» θα έχει μετατραπεί έως το τέλος του 2003 ο ΗΣΑΠ, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Μεταφορών, Χρίστος Βερελής, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για την παρουσίαση της πορείας των έργων αναβάθμισης του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου.
«Οι σταθμοί του ΗΣΑΠ αναβαθμίζονται, ενώ αποκτώνται νέα, πιο σύγχρονα τρένα. Έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός του σταθμού της Ομόνοιας και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο σταθμός θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, συστήματα εξαερισμού και δυνατότητα ηχητικών αναγγελιών» υπογράμμισε ο Χρίστος Βερελής.
Μέσω του σταθμού της Ομόνοιας διακινούνται σήμερα περίπου 150.000 επιβάτες ημερησίως, δηλαδή το 37,5% των επιβατών που χρησιμοποιούν τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.
Η ανάπλαση των σταθμών του ΗΣΑΠ ξεκίνησε με την αναπαλαίωση του σταθμού Πειραιά και την πλήρη ανακατασκευή του σταθμού Αγίου Ελευθερίου (έργα που ολοκληρώθηκαν το 2001) και συνεχίζεται με την ανάπλαση, εκτός του σταθμού της Ομόνοιας, των
σταθμών Πευκάκια, Νέα Ιωνία, Πετράλωνα, Μοσχάτο και Καλλιθέα -που δημοπρατήθηκαν ήδη και ξεκινούν οι εργασίες.
Με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο, όλες οι αναπλάσεις των σταθμών θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2003, τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, συμπληρώνοντας πως έχουν παραλειφθεί ήδη οκτώ εκ των συνολικά 20 συρμών, οι οποίοι διαθέτουν ειδική τεχνολογία για τη μείωση των κραδασμών και του θορύβου. Προβλέπεται να παραδοθούν συνολικά 120 βαγόνια νέας τεχνολογίας για 20 συρμούς των έξι βαγονιών, προϋπολογισμού 57 δισ. δρχ.
Επιπλέον, με απόφαση του υπουργού Μεταφορών και της διοίκησης του ΗΣΑΠ πρόκειται να ενταχθούν εικαστικά έργα στους σταθμούς που αναπλάθονται. Το έργο της ανάπλασης, προϋπολογισμού 19,2 δισ. δρχ. συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Δουλειά της δικαιοσύνης δεν είναι να συγκαλύπτει την παρανομία και να προσφέρει ατιμωρησία σε μια κυβέρνηση που εγκληματεί
- Άλβαρες: «Είμαστε η Ατλέτικο Μαδρίτης και θέλουμε να γράψουμε ιστορία»
- Ισόβια στον ηθοποιό Nathan Chases His Horse του «Χορεύοντας με τους λύκους» για σεξουαλικές επιθέσεις
- Άγιος Δημήτριος: Στο Ναυτοδικείο Πειραιά σήμερα ο 20χρονος που σκότωσε τον 27χρονο
- Ο τελικός Κυπέλλου αλλάζει τα σχέδια του Λανουά
- ΦΠΑ: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ οι μηδενικές δηλώσεις



