
Προσφέρουμε αποδείξεις για τη μη ύπαρξη απαγορευμένων όπλων, απαντά το Ιράκ στις ΗΠΑ
Έτοιμο να απαντήσει σε κάθε διευκρινιστική ερώτηση των ΗΠΑ σχετικά με το οπλοστάσιό του δηλώνει το Ιράκ, ώστε να αποδείξει στην Ουάσινγκτον ότι δεν κατέχει απαγορευμένα όπλα. Τα παραπάνω δήλωσε εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Εξωτερικών.
38
Έτοιμο να απαντήσει σε κάθε διευκρινιστική ερώτηση των ΗΠΑ σχετικά με το οπλοστάσιό του δηλώνει το Ιράκ, ώστε να αποδείξει στην Ουάσινγκτον ότι δεν κατέχει απαγορευμένα όπλα, όπως το κατηγορεί. Τα παραπάνω δήλωσε εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος αναφέρθηκε σε δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου Ντίκ Τσένι, που προειδοποίησε ότι το Ιράκ είναι απειλή, επειδή κατέχει και αναπτύσσει όπλα μαζικής καταστροφής.
«Εάν οι ΗΠΑ έχουν αμφιβολίες για το γεγονός ότι το Ιράκ δεν έχει καμιά δραστηριότητα ή πρόγραμμα που να σχετίζεται με όπλα μαζικής καταστροφής, δεν έχουν παρά να ζητήσουν από τη χώρα μας πληροφορίες και απαντήσεις στα ερωτήματά τους» ανέφερε ο εκπρόσωπος σε σχετική ανακοίνωσή του.
Ο ίδιος προσέθεσε ότι οι ΗΠΑ μπορούν να πάρουν τις πληροφορίες αυτές «από διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με τις συνθήκες μη διάδοσης όπλων μαζικής καταστροφής ή από τη διπλωματική τους εκπροσώπηση στη Βαγδάτη ή από την ιρακινή διπλωματική αποστολή στην Ουάσινγκτον».
«Το Ιράκ θα μπορέσει έτσι να διαλευκάνει την υπόθεση αυτή» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Τα αμερικανικά συμφέροντα στη Βαγδάτη εκπροσωπούνται από την πρεσβεία της Πολωνίας, αφού Ουάσινγκτον και Βαγδάτη δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις από τον πόλεμο του Κόλπου.
Σε ομιλία του την περασμένη εβδομάδα ο κ. Τσέινι δήλωσε ότι το καθεστώς της Βαγδάτης «θα πρέπει να παρεμποδιστεί, για να μην αποτελέσει απειλή για την Αμερική με τα όπλα μαζικής καταστροφής που διαθέτει». Σύμφωνα με τον Ιρακινό αξιωματούχο, οι δηλώσεις του κ. Τσέινι «αποτελούν μέρος της εκστρατείας ψευδών, στα οποία κατά την πάγια τακτική τους καταφεύγουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι χωρίς να συνοδεύουν τα λεγόμενά τους με αποδείξεις».
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπους, από την πλευρά του, έχει επανειλημμένα δηλώσει την πρόθεσή του για ανατροπή του καθεστώτος της Βαγδάτης, το οποίο κατηγορεί για κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Άρης: Το ένδοξο παρελθόν (Γκάλης) συναντά το σπουδαίο παρόν (Αντετοκούνμπο) και μαζί θα ορίσουν το μέλλον
- Υποκλοπές: Ανησυχία ΔΣΑ για την καθυστέρηση στη δικαστική διερεύνηση – Προειδοποιεί για κίνδυνο παραγραφής αδικημάτων
- Φροντιστήρια ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ: Πρόσκληση στην Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού
- Άγιος Δημήτριος: Τι αποκαλύπτει η 20χρονη για θύμα και δράστη – Ο ένας ζήλευε, ο άλλος «τον έβλεπε στον ύπνο του»
- Πώς η Gen Z ηγείται του κινήματος της ψηφιακής αποτοξίνωσης
- Πέντε χρόνια ακρίβειας: 39% αυξήθηκε ο πληθωρισμός στα τρόφιμα – 31% στη στέγαση


