30

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τις φήμες ότι αξιωματικοί του στρατού κινούνται και πάλι για να τον ανατρέψουν. «Μην πιστεύετε σε τέτοιες φήμες» τόνισε ο Τσάβες με αφορμή ένα βίντεο που μετέδωσε η τηλεόραση.

Σύμφωνα με το BBC, τηλεοπτικό κανάλι της χώρας μετέδωσε βίντεο στο οποίο μία ομάδα από δέκα κουκουλοφόρους δήλωνε ότι σύντομα οι Ένοπλες Δυνάμεις θα κινηθούν για την ανατροπή του προέδρου.

Αμεση ήταν η αντίδραση του ίδιου του Τσάβες: «Καλώ τον λαό να μην πιστεύει σε τέτοιες ανακρίβειες. Πρόκειται για φήμες οι οποίες θέλουν απλώς να μας τρομοκρατήσουν. Είναι και αυτό μια μορφή τρομοκρατίας» ανέφερε.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης συμπλήρωσε ότι το βίντεο δεν ήταν γνήσιο και ότι οι δέκα κουκουλοφόροι ασφαλώς δεν ήταν μέλη του στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ούγκο Τσάβες είχε δηλώσει πρόσφατα ότι έχει αποδείξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ουάσινγκτον στο πραξικόπημα της 13ης Απριλίου.

«Έχω αποδείξεις ότι δύο Αμερικανοί αξιωματικοί εισήλθαν στο κτίριο που είχαν συγκεντρωθεί οι πραξικοπηματίες. Έχω τα ονόματά τους, γνωρίζω με ποιους μίλησαν, έχω ακόμα και βίντεο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανέφερε ακόμα ότι τα ραντάρ των Ενόπλων Δυνάμεων εντόπισαν ένα πλοίο και ένα ελικόπτερο τα οποία κινούνταν «ύποπτα» την 13η Απριλίου, το διάστημα που το πραξικόπημα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ