Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Σεμινάριο για την Πολιτιστική Κληρονομιά του Αφγανιστάν
Επέστρεψε την Παρασκευή από την Καμπούλ η αντιπροσωπεία του υπουργείου Πολιτισμού, που μετείχε στις εργασίες της διεθνούς διάσκεψης συντηρητών και αρχαιολόγων με θέμα την διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αφγανιστάν.
43
Επέστρεψε την Παρασκευή από την Καμπούλ η αντιπροσωπεία του υπουργείου Πολιτισμού, που μετείχε στις εργασίες του Διεθνούς Σεμιναρίου για τη Διάσωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Αφγανιστάν, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η άμεση αποκατάσταση του Μουσείου της πόλης.
Για τις ανάγκες του έργου, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση του Αφγανιστάν με το ποσό των 750.000 δολαρίων. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες, το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού έχει χορηγήσει στην αφγανική κυβέρνηση το ποσό των 44.000 ευρώ για την αποκατάσταση του Εθνικού Θεάτρου, της Εθνικής Πινακοθήκης και του Εθνικού Ωδείου της Καμπούλ.
Στη συνάντηση, που ξεκίνησε στις 27 Μαΐου, μετείχαν ο διευθυντής Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής καθηγητής στο ΑΠΘ Χαράλαμπος Μπακιρτζής και ο διευθυντής Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Θράκης, δρ Διαμαντής Τριαντάφυλλος.
Τα μέλη της Διεθνούς Συνδιάσκεψης στο κοινό ανακοινωθέν με τα συμπεράσματα και τις προτάσεις, εξέφρασαν τις ευχαριστίες των για τη γενναιόδωρη προσφορά της ελληνικής κυβέρνησης και επισήμαναν την ευγνωμοσύνη που εξέφρασε ο υπουργός Τύπου και Πολιτισμού του Αφγανιστάν, Σαΐντ Ραχίν, για την προσφορά αυτή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ντε Λα Φουέντε: Ο πιο φθηνός πρωταθλητής
- Ακρόπολη: Άνδρας τραυμάτισε δύο Αμερικανούς τουρίστες με μαχαίρι
- Ρόντμαν για ΛεΜπρόν: «Ο ευκολότερος παίκτης που θα μπορούσα να μαρκάρω»
- Ξέρατε ότι ο Οδυσσέας λατρευόταν για περίπου 1.000 χρόνια σαν να ήταν θεότητα;
- «Κίνημα της κατσαρίδας»: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στο Δελχί μετά τα επεισόδια που άφησαν 180 τραυματίες
- Ο Έλι Οκόμπο μίλησε για τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσε πέρσι στη Μονακό
- Λούβρο: Επαναλειτουργεί η αίθουσα που έγινε στόχος ληστείας 88 εκατ. ευρώ – Φιλοξενεί έκθεση χωρίς πολύτιμα αντικείμενα
- Η Noga Erez φτιάχνει το μέλλον της μουσικής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-MKv9gQHpICM-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442