25

Κοινοπραξίες συγκροτούνται, συμμαχίες συνάπτονται και συμφωνίες καταρτίζονται προκειμένου να υπάρξουν τα επιχειρηματικά σχήματα τα οποία που θα αναλάβουν να βρουν και να διαχειρισθούν τα 10.000 ακίνητα που θα διατεθούν προς ενοικίαση για τους επισκέπτες-φιλάθλους που θα επισκεφθούν την Αθήνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004.

Όπως αναφέρουν την Πέμπτη Τα Νέα, τραπεζικοί όμιλοι συζητούν με ασφαλιστικούς οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, κτηματομεσίτες και διάφορες εταιρείες παροχής υπηρεσιών, προκειμένου να συσταθούν κοινοπραξίες οι οποίες θα διεκδικήσουν το πρόγραμμα ενοικίασης των κατοικιών της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004».

Αυτή τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν δύο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα «επικεφαλής» είναι ο όμιλος της Alpha Bank ο οποίος μέσω της θυγατρικής Alpha Αστικά Ακίνητα συζητά με την EFG Eurobank Properties για συνεργασία με δύο υποομάδες επιχειρήσεων.

Η πρώτη υποομάδα εμπεριέχει στους κόλπους της την TUI Hellas, την Amathus Hellas, την Goldair Tours, την Afea Travel, την Aktina Travel, την Asset Sponsorship, την GS Travel και την Χ.Κ. General Equity Holdings. Η δεύτερη υποομάδα αποτελείται από τις ΕΛΠΑ, τις εταιρείες Epirotiki Lines-Royal Olympic Cruises του εφοπλιστή Ανδρέα Ποταμιανού, την Andys Tours, την Conceptours, την Kentavros Travel, την Triaena Tours κλπ.

Στη μάχη έχουν μπει επίσης (δεύτερη ομάδα) και η Αγροτική Τράπεζα με τη θυγατρική της MDR η οποία συζητά με την Planet Ernst & Young, ενώ στο τελικό σχήμα θα συμμετέχουν και εταιρείς από το χώρο του real estate και των tour operator.

Η διορία κατάθεσης προσφορών από τις ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες λήγει στις 2 Ιουλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ