28

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς των διαπραγματεύσεων που είχε με τον Τζορτζ Ο. Μπους στη ρωσική πρωτεύουσα δηλώνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν και εκτιμά ότι επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι της αμερικανο-ρωσικής συνάντησης κορυφής.

«Όλοι οι ειδικοί μας είναι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της συνόδου, σε όλα τα ζητήματα που θίχθηκαν γύρω από τις σχέσεις των δύο χωρών. Όλοι οι στόχοι της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ στη Ρωσία επιτεύχθηκαν», τόνισε ο Πούτιν.

Το Σάββατο ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεναγείται στην Αγία Πετρούπολη, σε μία ανταποδοτική χειρονομία για την αντίστοιχη ξενάγηση που έτυχε στο ράντσο του Μπους κατά τη δική του επίσκεψη στις ΗΠΑ. Οι δύο άνδρες θα επισκεφθούν, μεταξύ άλλων, ένα από τα πανεπιστήμια της πρώην τσαρικής πρωτεύουσας όπου θα απαντήσουν σε ερωτήσεις φοιτητών.

Το πρωί όμως παραγματοποιήθηκαν στην Αγία Πετρούπολη δύο διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη του Μπους. Οι συγκεντρώσεις ήταν πάντως μικρές: Στη μία συμμετείχαν περίπου 200 ζηλωτές του σταλινισμού, ενώ στην άλλη συγκεντρώθηκαν περίπου 50 πολέμιοι της παγκοσμιοποίησης.

Οι πρώτοι διέσχισαν τη λεωφόρο Νιέφσκι -μία από τις κεντρικότερες αρτηρίες της Πετρούπολης- ανεμίζοντας κόκκινες σημαίες και φωτογραφίες των Λένιν και Στάλιν, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από τη Ρωσία». Οι δεύτεροι συγκεντρώθηκαν έξω από το διεθνές κέντρο Τύπου, με συνθήματα όπως «Πούτιν – Μπους: ο άξονας του κακού».


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό