
Σε πολεμική ετοιμότητα καλεί το στρατό ο πρωθυπουργός της Ινδίας
«Είναι τώρα η ώρα για μία αποφασιστική μάχη» τόνισε σε Ινδούς στρατιώτες της πρώτης γραμμής στο Κασμίρ ο πρωθυπουργός της χώρας, Ατάλ Μπεχαρί Βατζπαγί. Στα ινδο-πακιστανικά σύνορα έχουν συγκεντρωθεί ήδη ένα εκατομμύριο οπλίτες από τις δύο χώρες.
28
«Ας εργαστούμε για τη νίκη. Ετοιμαστείτε για θυσίες. Στόχος μας είναι η νίκη. Γι αυτό είναι τώρα η ώρα για μία αποφασιστική μάχη», τόνισε σε στρατιώτες της χώρας του ο Ινδός πρωθυπουργός Ατάλ Μπεχαρί Βατζπαγί, ο οποίος επισκέφτεται για δεύτερη ημέρα την Τετάρτη μονάδες του στρατού στο ινδικό Κασμίρ.
Στα ινδο-πακιστανικά σύνορα έχουν συγκεντρωθεί ήδη ένα εκατομμύριο οπλίτες από τις δύο χώρες, καθώς κορυφώνεται η ένταση ανάμεσα στις δύο πυρηνικές δυνάμεις της κεντρικής Ασίας.
Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν ότι εκπαιδεύει και χρηματοδοτεί ισλαμιστές αντάρτες που μάχονται για την ανεξαρτησία της διαμφισβητούμενης περιοχής.
Στο μεταξύ, αργότερα την Τετάρτη αναμένεται να γίνει η κηδεία του Αμπντούλ Γκανί Λον, ενός εκ των ηγετών της μετριοπαθούς αποσχιστικής παράταξης του Κασμίρ.
Όπως μεταδίδει το BBC, οι αποσχιστικές ομάδες διοργανώνουν γενική απεργία σε πολλές περιοχές του ινδικού Κασμίρ, κατηγορώντες τις δυνάμεις ασφαλείας για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Την Τρίτη, ο κ. Βατζπαγί επισκέφτηκε νοσοκομείο στην Τζαμού, στο οποίο περιθάλπτονται κάποιοι από τους τραυματίες των εχθροπραξιών που στοίχησαν τη ζωή σε 30 τουλάχιστον άτομα κατά την εβδομάδα που πέρασε.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσει την περιοχή ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Αρμιτάζ, σε μία αποστολή κατευνασμού του πολεμικού κλίματος και αποφυγής μίας γενικότερης πολεμικής εμπλοκής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Τα κενά στις έρευνες σε Βρετανία και ΗΠΑ
- Τι υποστηρίζει ο πρωταθλητής τζούντο που συνελήφθη με πάνω από 1 εκατ. ευρώ στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου
- Ολοκληρώθηκε σημαντικό έργο υποδομής στη Ρόδο
- Ταχεία μεταβολή στις θερμοκρασίες στον Ειρηνικό κάνει πιο πιθανό ένα «σούπερ» Ελ Νίνιο το καλοκαίρι
- «Μια ανάσα από νέο συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Βινίσιους»
- ΕΚΤ: Αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο, μειώσεις έως το 2027 – Η έρευνα του Bloomberg

