
Αναζητώντας τη στήριξη των Ευρωπαίων έφτασε στο Βερολίνο ο Αμερικανός πρόεδρος
Στη γερμανική πρωτεύουσα, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ευρώπη, έφτασε το βράδυ της Τετάρτης ο Αμερικανός πρόεδρος. Ο Μπους ζητά τη μεγαλύτερη υποστήριξη των Ευρωπαίων στον αγώνα των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας.
31
Στη γερμανική πρωτεύουσα, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ευρώπη, έφτασε το βράδυ της Τετάρτης ο Αμερικανός πρόεδρος. Ο Μπους ζητά τη μεγαλύτερη υποστήριξη των Ευρωπαίων στον αγώνα των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας.
Ο Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, υποδέχτηκε τον Μπους στο αεροδρόμιο Τέγκελ του Βερολίνου. Λιγότερο… θερμή ήταν πάντως η «υποδοχή» που επιφυλάσσουν στον Αμερικανό πρόεδρο περίπου 20.000 διαδηλωτές που έχουν κατακλύσει τη γερμανική πρωτεύουσα, οργανώνοντας εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
«Ακόμη και αν είχαμε κάποιες αρχικές επιτυχίες, υπάρχει ακόμη κίνδυνος για τις χώρες που ασπάζονται το ιδανικό της ελευθερίας, χώρες όπως η δική μας, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ρωσία ή η Ιταλία» δήλωσε ο Μπους λίγο πριν αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον.
«Καθώς αποτελούμε μία συμμαχία, πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κατά της διεθνούς τρομοκρατίας. Πρέπει να είμαστε σκληροί» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Τις απόψεις του Μπους δεν φαίνεται να συμμερίζονται πάντως οι χιλιάδες διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους του Βερολίνου, εκφράζοντας τη διαφωνία τους στην αμερικανική πολιτική. Αρκετά άτομα συγκρούστηκαν με την αστυνομία, που έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Πολλοί διαδηλωτές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον παλαιστινιακό λαό, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Αραφάτ και ανεμίζοντας παλαιστινιακές σημαίες. Οι ίδιοι έκαψαν λίγο αργότερα σημαίες των ΗΠΑ ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον καγκελάριο Σρέντερ και το δήμαρχο του Βερολίνου Κλάους Βόβεραϊτ σε εστιατόριο κοντά στην Πύλη του Βραδεμβούργου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Τα κενά στις έρευνες σε Βρετανία και ΗΠΑ
- Τι υποστηρίζει ο πρωταθλητής τζούντο που συνελήφθη με πάνω από 1 εκατ. ευρώ στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου
- Ολοκληρώθηκε σημαντικό έργο υποδομής στη Ρόδο
- Ταχεία μεταβολή στις θερμοκρασίες στον Ειρηνικό κάνει πιο πιθανό ένα «σούπερ» Ελ Νίνιο το καλοκαίρι
- «Μια ανάσα από νέο συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Βινίσιους»
- ΕΚΤ: Αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο, μειώσεις έως το 2027 – Η έρευνα του Bloomberg

