51

Τις απειλές περί προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία σε περίπτωση ένταξης της Λευκωσίας στην ΕΕ δίχως να έχει προηγηθεί πολιτική λύση του Κυπριακού, επανέφερε εκ νέου ο Ραούφ Ντενκτάς σε δηλώσεις του από την Αγκυρα την Παρασκευή.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πιθανότητες προσάρτησης σε μία τέτοια περίπτωση, ο Ντενκτάς υπογράμμισε με προκλητικό τρόπο πως το ενδεχόμενο αυτό είναι μεγάλο.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε επιπλέον πως ενδεχόμενη ένταξη της Λευκωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δίχως προηγούμενη επίλυση του Κυπριακού ζητήματος θα ανατρέψει και το ισοζύγιο δυνάμεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Ο κατοχικός ηγέτης βρίσκεται στην Αγκυρα για διαβουλεύσεις με την τουρκική κυβέρνηση εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, στην Κύπρο στις 14 Μαΐου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ