
Έως και το Δεκέμβριο πιθανώς οι συνομιλίες για το Κυπριακό – Νέα πρόκληση του Αττίλα
Ανοικτό άφησε ο Πρόεδρος της Κύπρου το ενδεχόμενο συνέχισης των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού μέχρι το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο. Ο κ. Κληρίδης απέστειλε απάντηση στο έγγραφο του Ρ.Ντενκτάς, την ώρα που οι κατοχικές δυνάμεις προβαίνουν σε νέα πρόκληση.
37
Ανοικτό άφησε ο Πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης το ενδεχόμενο συνέχισης των απευθείας συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού μέχρι το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο, εφ όσον υπάρξει κάποια εξέλιξη που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δύο πλευρές μπορούν να καταλήξουν σε τελική συμφωνία.
Σε δηλώσεις του την Μ.Πέμπτη, ο Πρόεδρος Κληρίδης δήλωσε ότι απέστειλε απάντηση, στο έγγραφο που κατέθεσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς στην τελευταία συνάντηση του τρίτου γύρου των απευθείας συνομιλιών, τόσο προς τον κατοχικό ηγέτη όσο και προς τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για το Κυπριακό, Αλβαρο Ντε Σότο.
Νέα πρόκληση των κατοχικών δυνάμεων
Εν τω μεταξύ, οι κατοχικές δυνάμεις προέβησαν σε μία ακόμη προκλητική ενέργεια, με αφορμή αυτή τη φορά την ανάληψη, από την 1η Μαρτίου, από την Κυπριακή Δημοκρατία της αρμοδιότητας της θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης, δικαίωμα που είχαν έως τότε οι βρετανικές βάσεις της Μεγαλονήσου.
Οι δυνάμεις του Αττίλα αντιδρώντας στην εξέλιξη αυτή έχουν προγραμματίσει για σήμερα, Μ.Πέμπτη, ναυτικές ασκήσεις στο θαλάσσιο χώρο βορείως της Κύπρου. Η Hurriyet, μάλιστα, που μεταδίδει την είδηση σημειώνει ότι η άσκηση αποτελεί προειδοποίηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων προς την Κύπρο.
Ευχές Κληρίδη
Με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα, ο κ. Κληρίδης απέστειλε ευχετήριο τηλεγράφημά προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο:
Στο τηλεγράφημα ανα΄φερεται: «Η συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης, όλου του πολιτικού κόσμου και ολόκληρου του ελληνικού λαού αποτελεί για μας πηγή δύναμης στην προσπάθεια για επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, καθώς και για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Βασιλιάς Κάρολος: Επισκέπτεται τις ΗΠΑ στη σκιά του πολέμου στο Ιράν και του περιστατικού των πυροβολισμών
- Ένωση Διοικητικών Δικαστών για φθορές στο Εφετείο: Καταγγέλλει έλλειψη επαρκών μέτρων φύλαξης
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Χριστίνα Παππά: «Η γυναίκα που βοήθησα, μου έστειλε μήνυμα «θα πεθάνεις»
- Εγκαινιάστηκε ο νέος λιμένας Ιτέας
- Ανδρουλάκης: Η υπόθεση των υποκλοπών ενταφιάζεται για μια ακόμη φορά – Εκτακτη συνέντευξη Τύπου
