
Ταλαιπωρία αντιμετώπισαν οι οδηγοί στο Ρίο – Αντίρριο και στο κέντρο της Αθήνας
Ουρές αυτοκινήτων που ξεπερνούσαν τα 4 χλμ. βρήκαν μπροστά τους οι οδηγοί που βρέθηκαν στο πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου, όπου η κατάσταση ομαλοποιήθηκε το μεσημέρι. Στο κέντρο της Αθήνας οι διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς δημιούργησαν κυκλοφοριακή «ασφυξία».
28
Ουρές αυτοκινήτων που ξεπερνούσαν τα 4 χλμ. βρήκαν μπροστά τους οι οδηγοί που βρέθηκαν στο πορθμείο Ρίου – Αντιρρίου, λόγω της στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν οι ναυτεργάτες έως τις 1:00 το μεσημέρι, όποτε και άρχισε να ομαλοποιείται η κατάσταση. Στο κέντρο της Αθήνας οι διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς δημιούργησαν «ασφυξία» αλλά στις εθνικές οδούς η κίνηση είναι αυξημένη αλλά δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα.
Στο Ρίο τα ακινητοποιημένα οχήματα έφτασαν έως τα διόδια Πατρών – Κορίνθου. Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε σταδιακά, καθώς χρειάστηκε χρόνος ώστε τα φεριμπότ να απορροφήσουν την αυξημένη κίνηση.
Στο οδικό δίκτυο, η Τροχαία χρειάστηκε να δώσει το πρωί μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στο ρεύμα εξόδου της λεωφόρου Αθηνών – Κορίνθου, καθώς παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα.
Από το πρωί είχαν πάρει το δρόμο προς την επαρχία περί τα 9.000 αυτοκίνητα και έως το βράδυ ο αριθμός αναμένεται να φτάσει τα 22.000· έτσι, το σύνολο των Αθηναίων που εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα θα αγγίξει τους 180.000. Η εκτιμήσεις της Τροχαίας κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη -ίσως- έξοδο της δεκαετίας.
Στο κέντρο της Αθήνας κλειστές παρέμειναν επί ώρες οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, λόγω της πορείας του ΠΑΜΕ, η οποία θα κατευθύνθηκε προς την αμερικανική και την ισραηλινή πρεσβεία. Εξάλλου, λίγο πριν το μεσημέρι ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά. Η Τροχαία έκλεισε σταδιακά και τους δρόμους γύρω από τις πλατείες Ομονοίας και Κοραή.
Κανονικά, άλλωστε, ισχύει τη Μ.Τετάρτη το μέτρο του δακτυλίου.
Λόγω των συγκεντρώσεων ο ΟΑΣΑ αναγκάστηκε να τροποποιήσει για ορισμένο χρονικό διάστημα τα δρομολόγια των λεωφορείων που περνούν από το κέντρο της Αθήνας.
Όσοι προτιμήσαν να πάρουν ταξί, θυμήθηκαν ότι από σήμερα ισχύει το δώρο του Πάσχα, το οποίο ανέρχεται στα 0,80 ευρώ.
Τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ λειτούργησαν κανονικά από τις 8:00 το πρωί αλλά θα ξαναμπούν στα αμαξοστάσια από τις 9:00 το βράδυ.
Από τις 9:00 το πρωί λειτουργεί κανονικά ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το μετρό. Τα πλοία, όμως, θα παρέμειναν δεμένα στα λιμάνια έως τις 13:00.
Οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή Αεροπορία πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 14:00, αλλά δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στα δρομολόγια.
Τα νοσοκομεία, τέλος, λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.
Τελευταία ενημέρωση: 17:40
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βασιλιάς Κάρολος: Επισκέπτεται τις ΗΠΑ στη σκιά του πολέμου στο Ιράν και του περιστατικού των πυροβολισμών
- Ένωση Διοικητικών Δικαστών για φθορές στο Εφετείο: Καταγγέλλει έλλειψη επαρκών μέτρων φύλαξης
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Χριστίνα Παππά: «Η γυναίκα που βοήθησα, μου έστειλε μήνυμα «θα πεθάνεις»
- Εγκαινιάστηκε ο νέος λιμένας Ιτέας
- Ανδρουλάκης: Η υπόθεση των υποκλοπών ενταφιάζεται για μια ακόμη φορά – Εκτακτη συνέντευξη Τύπου
