Σε 150 απολύσεις προχωρά το Βρετανικό Μουσείο για να περιορίσει το έλλειμμά του
Εκατόν πενήντα θέσεις εργασίας περικόπτει το Βρετανικό Μουσείο, με στόχο να καλύψει το οικονομικό του έλλειμμα, το οποίο κινδυνεύει να φτάσει τα 5 εκατ. λίρες σε τρία χρόνια. Με την κίνηση αυτή ελπίζει να διατηρήσει το καθεστώς της δωρεάν εισόδου.
38
Εκατόν πενήντα θέσεις εργασίας περικόπτει το Βρετανικό Μουσείο, με στόχο να καλύψει το οικονομικό του έλλειμμα, το οποίο εάν δεν ληφθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα, θα φτάσει τα 5 εκατ. λίρες σε τρία χρόνια.
Με την κίνηση αυτή το Βρετανικό Μουσείο -σύμφωνα με ανακοίνωσή του- ελπίζει να διατηρήσει τόσο το καθεστώς της δωρεάν εισόδου όσο και το σύνολό των συλλογών του, ειδικά με αφορμή τη συμπλήρωση 250 χρόνων λειτουργίας του το 2003.
Σύμφωνα με το BBC, η περικοπή 150 θέσεων εργασίας, που αντιστοιχούν στο 7% του συνόλου των εργαζομένων, θα προκύψει μέσω εθελουσίας εξόδου, συνταξιοδότησης, αλλά ίσως και μέσω ορισμένων απολύσεων.
Το Βρετανικό Μουσείο είναι κρατικό ίδρυμα και στις συλλογές του περιλαμβάνει από τα Μάρμαρα του Παρθενώνα μέχρι ιαπωνικές αρχαιότητες. Προσφάτως, το μουσείο είχε δαπανήσει 106 εκατ. λίρες για να αναμορφώσει τους χώρους του.
Η διεύθυνση του μουσείου εξέφρασε τη λύπη της, επειδή το προσωπικό είναι αναγκασμένο να υποστεί την περικοπή, αλλά εξηγεί ότι αυτό γίνεται για να μπορέσουν τα εκατομμύρια των επισκεπτών να συνεχίσουν να βλέπουν τα εκθέματα δωρεάν.
Αιτίες για την οικονομική δυσπραγία θεωρούνται η μεγάλη μείωση του αριθμού των επισκεπτών ειδικά μετά την 11η Σεπτεμβρίου, αλλά και η μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων προς το μουσείο, καθώς τα τελευταία δέκα χρόνια έχεουν μειωθεί κατά 30%. Τα έσοδά του προέρχονται μόνο από το κράτος, τις δωρεές και τα πωλητήρια που του ανήκουν.
Η απόφαση για περικοπές ελήφθη λίγο καιρό μετά τη σύναψη συμφωνίας με την τράπεζα Barclays, η οποία ανέλαβε χορηγός για δύο χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ εκθείασε τη FIFA για το σκάνδαλο Μπαλογκάν: «Ο Τζιάνι πήρε τη σωστή απόφαση»
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 24 Ιουλίου
- Μάριος Φραγκούλης: Τα παιδικά χρόνια χωρίς τους γονείς του και το bullying από τους συμμαθητές του
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε σπίτι στην Άνω Τούμπα – Σώθηκε ένας ηλικιωμένος
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος οδηγούσε κλεμμένη μηχανή με 170χλμ/ώρα
- Κυψέλη: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τις ρωγμές σε σπίτια – «Δεν ξέρουμε αν υπάρχει στατική επάρκεια ή όχι»
- Έκθεση – καμπανάκι για το ελαιόλαδο: Απώλειες και αβεβαιότητα
- Παίκτης του Ολυμπιακού ο Ζοέλ Ρόκα! (vid, pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442