
Εμείς οι Ελληνες έχουμε στενό δεσμό με την Εκκλησία τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος την Κυριακή
Οι Έλληνες έχουμε στενό δεσμό με την εκκλησία, είπε στους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος στο κυριακάτικο κύρηγμά του στην Αργυρούπολη, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την εκλογή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο.
25
Να ανανεώσουν την πίστη τους στο Χριστό και την πατρίδα και την αγάπη στην εκκλησία και να συνεχίσουν να την θεωρούν αδιαπραγμάτευτη και αναπαλλοτρίωτη στα χρηματιστήρια του υλισμού, ζήτησε την Κυριακή από τους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος, μιλώντας στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Αργυρουπόλεως, όπου τέλεσε τη θεία λειτουργία.
Με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την εκλογή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, ο κ. Χριστόδουλος ζήτησε από το λαό, να αγαπά το Χριστό και την πατρίδα και να φυλάξει τον μεγάλο θησαυρό, την πνευματική μας κληρονομιά. «Είναι δυστυχισμένοι αυτοί που δεν έχουν γευθεί και δεν έχουν νοιώσει τη γλύκα που χαρίζει ο Θεός» προσέθεσε.
Κάνοντας παραλληλισμό της εποχής του Χριστού με τη σημερινή, ο κ. Χριστόδουλος είπε ότι την απογοήτευση που ένοιωθαν οι άνθρωποι εκείνης της εποχής «την βιώνουμε και σήμερα καθώς μπορεί στη χώρα μας και στην Ευρώπη να μη στερούμεθα υλικών αγαθών, δεν είμαστε όπως ευτυχισμένοι. Η ανεργία, η ανασφάλεια, η διαφθορά, η εγκληματικότητα, η βία, η τρομοκρατία, η έλλειψη εντιμότητας είναι μερικά από τα προβλήματα που απασχολούν τον σημερινό άνθρωπο, ο οποίος νοιώθει ανεστιότητα και ανασφάλεια και αισθάνεται την ανάγκη να αναζητήσει νέα ερείσματα».
«Εμείς οι Ελληνες έχουμε στενό δεσμό με την εκκλησία. Σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν το βρίσκουμε αυτό», υπογράμμισε ο κ. Χριστόδουλος και αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η εκκλησία είναι μεταξύ των πρώτων θεσμών που εμπιστεύονται οι Ελληνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Βασιλιάς Κάρολος: Επισκέπτεται τις ΗΠΑ στη σκιά του πολέμου στο Ιράν και του περιστατικού των πυροβολισμών
- Ένωση Διοικητικών Δικαστών για φθορές στο Εφετείο: Καταγγέλλει έλλειψη επαρκών μέτρων φύλαξης
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Χριστίνα Παππά: «Η γυναίκα που βοήθησα, μου έστειλε μήνυμα «θα πεθάνεις»
- Εγκαινιάστηκε ο νέος λιμένας Ιτέας
- Ανδρουλάκης: Η υπόθεση των υποκλοπών ενταφιάζεται για μια ακόμη φορά – Εκτακτη συνέντευξη Τύπου
