Λονδίνο: Το πράσινο τσάι ίσως βοηθά στην προστασία από τη νόσο του Πάρκινσον, υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες, σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασαν στην ετήσια συνεδρίαση της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας.


Το τσάι περιέχει χημικές αντιοξειδωτικές ουσίες, τις πολυφαινόλες, που ήδη έχουν αποδειχθεί ωφέλιμες στην άμυνα του οργανισμού κατά καρδιακών ασθενειών αλλά και των καρκίνων του παχέος εντέρου, του παγκρέατος και των πνευμόνων.


Σε εργαστηριακές δοκιμές που έγιναν σε πειραματόζωα οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Χιούστον μπόρεσαν να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας του μηχανισμού με το οποίο οι πολυφαινόλες προστατεύουν από τη νόσο του Πάρκινσον.


Τα αντιοξειδωτικά που εμπεριέχονται στο τσάι, βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν εγκεφαλικές βλάβες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση της νόσου του Πάρκινσον.


Επόμενος στόχος της επιστημονικής ομάδας είναι να γίνουν δοκιμές της επίδρασης των πολυφαινολών σε ανθρώπους, για να καθοριστεί αν οι πάσχοντες από τη νόσο που πίνουν πράσινο τσάι ή λαμβάνουν πολυφαινόλες σε μορφή κάψουλας έχουν λιγότερες πιθανότητες να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας τους.


Ο εκπρόσωπος της Ένωσης για τη Νόσο του Πάρκινσον μιλώντας στο ΒΒC, επισήμανε την ανάγκη περαιτέρω ερευνών, ώστε να καθοριστεί η ακριβής ποσότητα πράσινου τσαγιού που θα πρέπει να πίνουν οι ασθενείς και το συνδυασμό του με άλλες θεραπευτικές αγωγές.

health.in.gr