Επανακυκλοφορεί το Τ4
Αθήνα Στα ράφια των φαρμακείων επέστρεψε το φάρμακο Τ4 για το θυρεοειδή, καθώς ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε την έγκρισή του για επανακυκλοφορία του φαρμάκου, μετά τη βελτίωση τη σύστασης των σκευασμάτων.
Αθήνα Στα ράφια των φαρμακείων επέστρεψε το φάρμακο Τ4 για το θυρεοειδή, καθώς ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε την έγκρισή του για επανακυκλοφορία του φαρμάκου, μετά τη βελτίωση τη σύστασης των σκευασμάτων.
Το εν λόγω σκεύασμα είχε αποσυρθεί με απόφαση του ΕΟΦ τον περασμένο Νοέμβριο λόγω της μειωμένης αποτελεσματικότητάς του. Η αλλαγή στη «σύσταση» των εκδόχων και όχι της δραστικής ουσίας είναι η αιτία που το φάρμακο δεν είχε γίνει ανεκτό από τους περισσότερους Έλληνες ασθενείς.
Το Τ4 είναι ένα φάρμακο για παθήσεις του θυρεοειδούς που κάλυπτε το 90% της αγοράς (το έπαιρναν περισσότεροι από 320.000 ασθενείς).
Συνολικά 10.000 σκευάσματα είχαν κυκλοφορήσει στα φαρμακεία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την έλλειψή του.
Με ανακοίνωσή του, ο ΕΟΦ επισημαίνει οτι έπρεπε να συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, «που αποφάνθηκε ότι το φάρμακο δεν είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, με κύρια αιτιολογία ότι χορηγείται με ιατρική συνταγή». Συνιστά επίσης στους ασθενείς-χρήστες του φαρμάκου να βρίσκονται διαρκώς υπό στενή ιατρική παρακολούθηση και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του γιατρού τους, μέχρι να εκδοθεί η οριστική απόφαση για την επαναξιολόγηση του φαρμάκου, από την αρμόδια επιστημονική επιτροπή.
health.in.gr
- Mπαρτσελόνα: Το νέο λούτρινο της μασκότ CAT «εξαφανίστηκε» σε χρόνο-ρεκόρ
- Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του Ενιπέα
- Πασκουάλ για την Μπαρτσελόνα και το NBA Europe: «Είμαστε στην Euroleague»
- Μαλακάσα: Οδηγός χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στις προστατευτικές μπάρες και σε λεωφορείο
- Δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω» – Το ηχητικό που ανατρέπει την ομολογία στην υπόθεση
- Τσερνόμπιλ: Η προστατευτική κατασκευή δεν μπλοκάρει πλέον τη ραδιενέργεια οκτώ μήνες μετά το πλήγμα
