
Ο Προαστιακός θα είναι έτοιμος πριν από τους Ολυμπιακούς, δηλώνει ο Βερελής
Βέβαιος ότι ο προαστιακός σιδηρόδρομος θα είναι έτοιμος πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 εμφανίστηκε, την Τρίτη, μετά την επίσκεψή του στα εργοτάξια που βρίσκονται κατά μήκος της Αττικής Οδού, ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής.
35
Ο προαστιακός σιδηρόδρομος θα είναι έτοιμος την Ανοιξη του 2004, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και μάλιστα ηλεκτροκινούμενος. Αυτό δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Μεταφορών, Χρίστος Βερελής, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στα εργοτάξια κατά μήκος της Αττικής Οδού, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη χωματουργικές εργασίες.
Ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε ακόμη ότι καταβάλλεται προσπάθεια να παραδοθούν έγκαιρα τα ηλεκτροκινούμενα τρένα που κατασκευάζονται στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Τα έργα κατασκευής του προαστιακού σιδηροδρόμου εκτελούντια από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μέχρι το σιδηροδρομικό κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ) (μήκος 32 χιλιομέτρων). Το τμήμα αυτό θα έχει 10 σταθμούς και θα συνδέει το αεροδρόμιο με την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Η πρώτη φάση της εργολαβίας δηλαδή οι χωματουργικές εργασίες, θα ολοκληρωθούν σε πέντε μήνες και στη συνέχεια θα αρχίσουν οι εργασίες για το στρώσιμο των σιδηροτροχιών και του έργου ηλεκτροκίνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Λονδίνο: Πώς ο πόλεμος στο Ιράν «παγώνει» τα πολυτελή ξενοδοχεία και τη ζήτηση από τη Μέση Ανατολή
- LIVE: Μίλαν – Γιουβέντους
- Μπορεί το Μουντιάλ 2026 να βάλει τέλος στον πόλεμο των Μπέκαμ; – «Κοινή λατρεία»
- Μεγάλο ρεκόρ από τον Ντιμάρκο
- Epic Fury: Πύραυλοι 36 δισ. δολ. που προορίζονταν για Κίνα «χωνεύτηκαν» από τα βουνά του Ιράν
- Αυτές οι ομάδες θα καταφέρνουν να προκριθούν στο Final Four της Αθήνας σύμφωνα με τον Βεζένκοφ (vid)


