
Ικανοποιημένος ο ΥΠΕΞ για την υιοθέτηση της πρότασής του από τον Σημίτη
Θετικό γεγονός που, υπό προϋποθέσεις μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο πολιτικό κλίμα, χαρακτηρίζει ο Γ.Παπανδρέου την υιοθέτησης της πρότασης του από τον Κ.Σημίτη για απευθείας εκλογή του πρoέδρου του ΠΑΣΟΚ με καθολική ψηφοφορία.
35
«Η υιοθέτησης της πρότασης μπορεί να δημιουργήσει μια νέα ανάταση» δηλώνει τη Δευτέρα στην εφημερίδα Έθνος ο υπουργός Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου σχολιάζοντας την πρόθεση του πρωθυπουργού, Κ.Σημίτη, να εισηγηθεί την απευθείας εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, από τη βάση του κόμματος, με καθολική ψηφοφορία στην Οργανωτική Συνδιάσκεψη του Ιουνίου.
Όπως είναι γνωστό η πρόταση για απευθείας εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, από τη βάση του κόμματος, με καθολική ψηφοφορία είχε γίνει από τον κ. Παπανδρέου.
Ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνει, ωστόσο, ότι η πρόταση αυτή θα πρέπει να συνοδευτεί και με άλλες τομές. «Αρκεί» αναφέρει ο κ. Παπανδρέου «να συνοδευτεί και από άλλες κινήσεις τομών στους θεσμούς, που χωρίς – χωρίς να συνδέονται – θα καταλήγουν σε αλλαγές και του εκλογικού νόμου».
Σε ένα τέτοιο κλίμα, συνεχίζει ο κ. Παπανδρέου, «οι αλλαγές στο κόμμα θα αποκτήσουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς θα αποδείξουν ότι το κόμμα πρωτοπορεί σε ένα άνεμο αλλαγών στην ελληνική κοινωνία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λονδίνο: Πώς ο πόλεμος στο Ιράν «παγώνει» τα πολυτελή ξενοδοχεία και τη ζήτηση από τη Μέση Ανατολή
- LIVE: Μίλαν – Γιουβέντους
- Μπορεί το Μουντιάλ 2026 να βάλει τέλος στον πόλεμο των Μπέκαμ; – «Κοινή λατρεία»
- Μεγάλο ρεκόρ από τον Ντιμάρκο
- Epic Fury: Πύραυλοι 36 δισ. δολ. που προορίζονταν για Κίνα «χωνεύτηκαν» από τα βουνά του Ιράν
- Αυτές οι ομάδες θα καταφέρνουν να προκριθούν στο Final Four της Αθήνας σύμφωνα με τον Βεζένκοφ (vid)


