
Μετά τις εκλογές οι αλλαγές στην αυτοδιοίκηση, δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών
Μετά τις εκλογές θα γίνουν οι αλλαγές για τη μετεξέλιξη των θεσμών αυτοδιοίκησης, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος ανέφερε ότι έχουν γίνει δύο μελέτες για τη μητροπολιτική αυτοδιοίκηση, η μία για την Αθήνα και η άλλη για τη Θεσσαλονίκη.
37
Μετά τις εκλογές θα δρομολογηθούν οι αλλαγές για τη μετεξέλιξη των αυτοδιοικητικών θεσμών, τόνισε την Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη μητροπολιτική αυτοδιοίκηση, λέγοντας ότι έχουν γίνει δύο μελέτες, η μία για την Αθήνα και η άλλη για τη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Σκανδαλίδης εγκαινίασε στον Αγιο Νικόλαο το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, διαψεύδοντας, όπως είπε, όλους που ισχυρίζονταν ότι ο νομός Λασιθίου είναι εγκαταλελειμμένος. Ο υπουργός Εσωτερικών, αφού τόνισε, ότι ο νομός Λασιθίου παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Κρήτης, επισήμανε ότι είναι αναγκαία η ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού.
Αναφερόμενες στις επερχόμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, ο κ. Σκανδαλίδης διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι διαδικαστικό πλην των αλλαγών των εκλογικών καταλόγων.
Μιλώντας για τη μετεξέλιξη των αυτοδιοικητικών θεσμών, ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε: «Προφανώς υπάρχει αξιολόγηση των θεσμών από την αρχή. Εχουμε συμφωνήσει και με τα κόμματα σε αυτό και με την ΕΝΑΕ και με την ΚΕΔΚΕ ότι μετά τις εκλογές θα ξεκινήσει η μεγάλη αλλαγή για τη μετεξέλιξη των αυτοδιοικητικών θεσμών και την ολοκλήρωσή τους. Όχι την κατάργησή τους, όχι την κατεδάφισή τους, αλλά την προσαρμογή τους στην καινούργια εποχή. Αυτή η συζήτηση, είπε, θα οδηγήσει και σε κάποια συμπεράσματα και αποτελέσματα που θα τα δούμε όταν θα έρθει ο χρόνος».
Ο υπουργός Εσωτερικών, παρέστη στα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου του Αγίου Νικολάου και δεσμεύτηκε ότι θα διατεθεί το ποσό των 30 εκατ. δρχ. από το υπουργείο Εσωτερικών για τα λειτουργικά έξοδα του γυμναστηρίου. Επίσης, συναντήθηκε με φορείς του νομού Λασιθίου και εξέτασε θέματα που τους απασχολούν. Μεταξύ των άλλων, ο κ. Σκανδαλίδης, συναντήθηκε και με την Επιτροπή Αγώνα του Βραχασίου που ζητά αυτόνομο δήμο στην περιοχή, αντιδρώντας στην υπαγωγή στο Δήμο Νεάπολης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ελλάδα – Ουγγαρία 13-12: Πετυχημένη πρόβα για την Εθνική πριν τα προκριματικά του World Cup (vids)
- Αυτοψία στο δωμάτιο που βρισκόταν η Μυρτώ – Κρίσιμα στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου αναμένει η ΕΛ.ΑΣ.
- Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγκτσί θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα – Η Ρωσία επιβεβαιώνει την επίσκεψη
- Αντιπολεμική συναυλία για τη Γάζα: Κατάμεστα τα Προπύλαια – Ετοιμάζεται νέα ελληνική αποστολή του Global Sumud Flotilla
- ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 3-0 σετ: Εύκολα το 1-1 στη σειρά των τελικών ο «δικέφαλος» (vid)
- Η Έμιλι Μπλαντ παραδέχεται ότι μερικές φορές η Μέριλ Στριπ την «φόβιζε»


