30

Το Φιλελεύθερο Κόμμα της Κολομβίας επικράτησε στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη χώρα, εξασφαλίζοντας την απόλυτη πλειοψηφία στο Κογκρέσο. Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν σε ήπιο πολιτικό κλίμα, γεγονός που χαιρέτισε τόσο η κυβέρνηση όσο και ο πρόεδρος, Αντρές Παστράνα.


«Οι πολίτες της χώρας αψήφησαν τις απειλές των ανταρτών και προσήλθαν κανονικά για να αναδείξουν τα μέλη του Κογκρέσου» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εσωτερικών, Αρμάντο Εστράδα. Είχε προηγηθεί ανάλογο μήνυμα του προέδρου της χώρας.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, μόλις σε 15 από τις 1.097 περιφέρειες της χώρας παρατηρήθηκαν σημαντικά προβλήματα στη διαδικασία, λόγω των συγκρούσεων των δυνάμεων του στρατού με τους αντάρτες. Πάντως, η αποχή κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα αγγίζοντας το 55%.


Το Φιλελεύθερο Κόμμα επικράτησε άνετα στις εκλογές, εξασφαλίζοντας την απόλυτη πλειοψηφία τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.








Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ