
Καμία παράβαση δεν προκύπτει από τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των βουλευτών
Καμία παράβαση του νόμου 2429/96 δεν διαπιστώθηκε από τον έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των βουλευτών. Οι δηλώσεις ελέγχθηκαν για να διαπιστωθεί εάν προκύπτει απόκτηση περιουσιακού στοιχείου του οποίου η προέλευση δεν δικαιολογείται.
35
Στη δημοσιότητα δόθηκαν, τη Δευτέρα, οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των βουλευτών, οι οποίες ελέγχθηκαν από ορκωτούς λογιστές, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτει απόκτηση περιουσιακού στοιχείου του οποίου η προέλευση δεν δικαιολογείται.
Από πλευράς εισοδήματος των πολιτικών αρχηγών, το υψηλότερο εμφανίζεται να το έχει ο κ. Καραμανλής (64,5 εκατ. δρχ) και έπονται ο κ. Σημίτης (50,9 εκατ. δρχ.), ο κ. Κωνσταντόπουλος (εκατ. δρχ.) ενώ η κ. Παπαρήγα κατέθεσε το σύνολο της βουλευτικής αποζημίωσής της στα ταμεία της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Τέλος, καμία διαφοροποίηση δεν παρατηρήθηκε στη δήλωση του προέδρου του ΔΗΚΚΙ Δημήτρη Τσοβόλα.
Από τον έλεγχο «δεν προέκυψε κάτι άξιο λόγου». Όπως αναφέρεται στις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών, «ο έλεγχος έγινε με τις διατάξεις του ν. 2429/96 και απέβλεψε στη διαπίστωση, με βάση τα επισυναπτόμενα στη δήλωση δικαιολογητικά, ύπαρξης τυχόν παραβάσεων του νόμου αυτού και ειδικότερα, εάν από τη δήλωση προκύπτει απόκτηση περιουσιακού στοιχείου του οποίου η προέλευση δεν δικαιολογείται».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Φιορεντίνα – Σασουόλο 0-0: Βολική ισοπαλία στο «Αρτέμιο Φράνκι»
- Πέρα από τον μισθό: Η κρίση ταυτότητας και το άγχος στην εποχή της μετα-εργασίας
- Τρεις συλλήψεις για την επίθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών
- ΗΠΑ: «Οι πυροβολισμοί ήταν τόσο δυνατοί»: Ο τρόμος στο δείπνο Τραμπ και τα ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας
- LIVE: Κηφισιά – Παναιτωλικός
- Rolling Stones: Όταν ο Μικ Τζάγκερ ξεγέλασε το θάνατο δύο φορές – Η ηρωίνη, η γροθιά και η φύλακας-άγγελος Φέι Ντάναγουεϊ

