
Ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανεξάρτητες εταιρείες
Υπεγράφη η πρώτη σύμβαση εκχώρησης δικαιώματος χρήσης τμήματος που αφορά στην ικανότητα μεταφοράς των βορείων διεθνών ηλεκτρικών διασυνδέσεων της χώρας ισχύος 40 MW μεταξύ του Διαχειριστή του Συστήματος ΑΕ και της ΑΤΕΛ Ελλάς.
38
Υπεγράφη η πρώτη σύμβαση εκχώρησης δικαιώματος χρήσης τμήματος που αφορά στην ικανότητα μεταφοράς των βορείων διεθνών ηλεκτρικών διασυνδέσεων της χώρας ισχύος 40 MW μεταξύ του Διαχειριστή του Συστήματος ΑΕ και της ΑΤΕΛ Ελλάς.
Με την σύμβαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανεξάρτητες εταιρείες εμπορίας. Αποτελεί ουσιαστικά, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), το πρώτο βήμα υλοποίησης της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Η σύμβαση αυτή, που καλύπτει το έτος 2002, όπως και άλλες τρείς παρόμοιες συμβάσεις που θα υπογραφούν τις επόμενες ημέρες με ισάριθμους ανεξάρτητους εισαγωγείς, είναι αποτέλεσμα διαγωνισμού. Η κατανομή της ικανότητας μεταφοράς των διασυνδέσεων του ελληνικού συστήματος μεταφοράς με τα γειτονικά συστήματα της Βουλγαρίας, της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας έγινε με βάση τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αυτού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕΛ Novibet ο Παντελίδης
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Εξάρχου (AKTOR): O Κάθετος Διάδρομος λύση για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης
- Βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο καβγά μεταξύ δύο 19χρονων κοριτσιών στην Αγ. Βαρβάρα
- Βερολίνο: Έλουσαν με ντοματοχυμό τον Ρεζά Παχλαβί – Αφιλόξενο το Βερολίνο για τον γιο του σάχη του Ιράν
- Δεν είμαι υποχρεωμένος να σε βρω: Το τέλος της διαρκούς διαθεσιμότητας που μας έχει εξαντλήσει
- Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με μυθική ανατροπή η Μαρία Πρεβολαράκη
