Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την Παρασκευή η κηδεία της Σουηδής συγγραφέως Αστριντ Λίντγκρεν

Την Παρασκευή η κηδεία της Σουηδής συγγραφέως Αστριντ Λίντγκρεν

Την Παρασκευή κηδεύεται η Σουηδή συγγραφέας της Πίπης Φακιδομύτη, Αστριντ Λίντγκρεν. Η κηδεία της θα γίνει στην Στοκχόλμη, από τον καθεδρικό ναό της σουηδικής πρωτεύουσας. Παρόντες θα είναι το βασιλικό ζεύγος της χώρας και ο Σουηδός πρωθυπουργός.

38

Την Παρασκευή κηδεύεται η Σουηδή συγγραφέας της Πίπης Φακιδομύτη, Αστριντ Λίντγκρεν. Η κηδεία της θα γίνει στην Στοκχόλμη, από τον καθεδρικό ναό της σουηδικής πρωτεύουσας.

Παρόντες στην τελετή θα είναι ο Σουηδός βασιλιάς Κάρολος 16ος Γουσταύος, η βασίλισσα Σύλβια και ο πρωθυπουργός της χώρας Γκέραν Πέρσον. Στο τελευταίο της ταξίδι θα την συνοδεύουσουν και 1.500 άτομα που θα παρακολουθήσουν τη νεκρώσιμο ακολουθία.


Η κυβέρνηση της Σουηδίας ανακοίνωσε την Πέμπτη τη θέσπιση νέου διεθνούς βραβείου λογοτεχνίας στη μνήμη της συγγραφέως, με σκοπό την προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας. Το βραβείο θα συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 5 εκατ. κορόνων. Θα απονέμεται είτε σε συγγραφείς παιδικών και εφηβικών βιβλίων, είτε σε ιδρύματα που προωθούν την ανάγνωση στις ίδιες ηλικίες.


Η ανακοίνωση του πρώτου νικητή αναμένεται να γίνει στις 8 Μαρτίου 2003. Η οικογένεια της Λίντγκρεν δέχτηκε με χαρά την είδηση της θέσπισης του βραβείου, το οποίο αναγνωρίζει την προσφορά της συγγραφέως στην παιδική λογοτεχνία.

Παράλληλα, σύμφωνα με το BBC, τα σουηδικά ταχυδρομεία ετοιμάζουν την έκδοση γραμματοσήμων με την απεικόνισή της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024