38

Έξι άνδρες, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι έχουν σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις και συγκεκριμένα με την Αλ Κάιντα, συνέλαβε την Παρασκευή η ιταλική αστυνομία.


Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ANSA, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μια εβδομάδα μετά την έναρξη των ερευνών για σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας. Πάντως, μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι δύο υποθέσεις συνδέονται.


Πέντε από τους άντρες συνελήφθησαν επισήμως, οι δύο στο αεροδρόμιο της Ρώμης προερχόμενοι από τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας μέσω Αιγύπτου. Ο έκτος κρατείται και ανακρίνεται.


Οι άντρες, ανάμεσά τους τρείς Αλγερινοί, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων σε κατοικίες και τεμένη σε όλη την Ιταλία, από όπου οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ημερολόγια, έγγραφα και βιντεοταινίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό