
Έξι υπόπτους για σχέσεις με την Αλ Κάιντα συνέλαβε η ιταλική αστυνομία
Έξι άνδρες, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι έχουν σχέσεις με την Αλ Κάιντα, συνέλαβε την Παρασκευή η ιταλική αστυνομία. Οι συλλήψεις έγιναν μετά την έναρξη των ερευνών για σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στη Ρώμη.
38
Έξι άνδρες, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι έχουν σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις και συγκεκριμένα με την Αλ Κάιντα, συνέλαβε την Παρασκευή η ιταλική αστυνομία.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ANSA, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μια εβδομάδα μετά την έναρξη των ερευνών για σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας. Πάντως, μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι δύο υποθέσεις συνδέονται.
Πέντε από τους άντρες συνελήφθησαν επισήμως, οι δύο στο αεροδρόμιο της Ρώμης προερχόμενοι από τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας μέσω Αιγύπτου. Ο έκτος κρατείται και ανακρίνεται.
Οι άντρες, ανάμεσά τους τρείς Αλγερινοί, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων σε κατοικίες και τεμένη σε όλη την Ιταλία, από όπου οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ημερολόγια, έγγραφα και βιντεοταινίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- d4vd: Αντιμέτωπος ακόμη και με θανατική ποινή για τον διαμελισμό ανήλικης φαν
- Μεγάλη νίκη για τους Πίστονς και 1-1 με τους Μάτζικ (98-83) – Έκαναν το 2-0 οι Θάντερ (120-107)
- Μενίδι: «Να ανοίξουν τα στόματα» – Δικαίωση ζητάει ο πατέρας του Μάριου που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα
- Στα πρόθυρα της καταστροφής ωθεί η ακραία ζέστη τα συστήματα αγροδιατροφής – Προειδοποίηση FAO-WMO
- Live η Λάουρα Κοβέσι: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι έγκλημα, «νεποτισμός και πελατειακές σχέσεις» – «Αντιπερασπισμός» οι επιθέσεις στην Εισαγγελία
- Απολύθηκε ο υπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ μετά από σύγκρουση με τον υπουργό Άμυνας




