
Απέτυχε και η δεύτερη επιχείρηση του ΝΑΤΟ για τη σύλληψη του Κάρατζιτς
Χωρίς αποτέλεσμα έληξε το μεσημέρι της Παρασκευής και η δεύτερη επιχείρηση για τη σύλληψη του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου, Ράντοβαν Κάρατζιτς. Στην ανακοίνωση της SFOR αναφέρεται ότι οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του θα συνεχιστούν.
30
Χωρίς αποτέλεσμα έληξε το μεσημέρι της Παρασκευής και η δεύτερη επιχείρηση για τη σύλληψη του Ράντοβαν Κάρατζιτς, στην περιοχή του χωριού Τσελίμπιτσι, στη νότια Βοσνία. Στην ανακοίνωση της SFOR αναφέρεται ότι οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία θα συνεχιστούν.
«Ανδρες της SFOR πραγματοποίησαν την επιχείρηση με τη συνδρομή χερσαίων και αεροπορικών δυνάμεων. Η SFOR συνεχίζει τις προσπάθειες για τη σύλληψή του» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η όλη προσπάθεια πραγματοποιήθηκε ύστερα από απόρρητες πληροφορίες που έφθασαν στην SFOR ότι ο Κάρατζιτς κρύβεται ακόμα στο συγκεκριμένο χωριό.
Εν τω μεταξύ, στο Λονδίνο, ο νέος ανώτατος αντιπρόσωπος της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία, Πάντι Ασντάουν, δήλωσε ότι ο Κάρατζιτς «αργά ή γρήγορα» θα συλληφθεί. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο Βρετανός πολιτικός τόνισε ότι οι επιχειρήσεις των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων αποδεικνύουν τη βούληση της διεθνούς κοινότητας να συλλάβει τον Σερβοβόσνιο ηγέτη και να τον οδηγήσει ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία.
«Στο παρελθόν υπήρχαν αμφιβολίες ακόμα και μεταξύ των κατηγορουμένων για εγκλήματα πολέμου, για τη σοβαρότητα των προθέσεων του ΝΑΤΟ να συλλάβει τους κατηγορούμενους. Τώρα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία» σημείωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- d4vd: Αντιμέτωπος ακόμη και με θανατική ποινή για τον διαμελισμό ανήλικης φαν
- Μεγάλη νίκη για τους Πίστονς και 1-1 με τους Μάτζικ (98-83) – Έκαναν το 2-0 οι Θάντερ (120-107)
- Μενίδι: «Να ανοίξουν τα στόματα» – Δικαίωση ζητάει ο πατέρας του Μάριου που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα
- Στα πρόθυρα της καταστροφής ωθεί η ακραία ζέστη τα συστήματα αγροδιατροφής – Προειδοποίηση FAO-WMO
- Live η Λάουρα Κοβέσι: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι έγκλημα, «νεποτισμός και πελατειακές σχέσεις» – «Αντιπερασπισμός» οι επιθέσεις στην Εισαγγελία
- Απολύθηκε ο υπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ μετά από σύγκρουση με τον υπουργό Άμυνας




