
Την τιμητική τους είχαν οι Γερμανοί αθλητές στο Σολτ Λέικ Σίτι
Τυχερή ημέρα αποδείχθηκε τελικά η Δευτέρα για τους Γερμανούς αθλητές στο Σολτ Λέικ Σίτι. Η Γερμανίδες αθλήτριες κατέκτησαν το χρυσό στο ομαδικό αγώνισμα (4x7,5χλμ.) του διάθλου, ενώ χρυσή Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε η γερμανική ομάδα και στο άλμα με σκι.
37
Τυχερή ημέρα αποδείχθηκε τελικά η Δευτέρα για τους Γερμανούς αθλητές στο Σολτ Λέι Σίτι. Η Γερμανία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό αγώνισμα (4×7,5χλμ.) του διάθλου των γυναικών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σολτ Λέικ Σίτι. Οι Κατρίν Απελ, Ούσι Ντισλ, Αντρέα Χένκελ και Κάτι Βίλεμ έκαναν χρόνο 1 ώρα 27 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα, αφήνοντας δεύτερη τη Νορβηγία (1 ώρα 28.25.6) και τρίτη τη Ρωσία (1 ώρα 29.19.7).
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα της Γερμανίας κέρδισε επίσης το χρυσό και στο άλμα με σκι. Οι Γερμανοί αθλητές πήραν το προβάδισμα από τα πρώτα δύο άλματα και από τότε δεν το έχασαν. Συγκεκριμένα, οι Σβεν Χάναβαλντ, Στέφαν Χοκ, Μίκαελ Ούρμαν και Μάρτιν Σμιτ έπειτα από άψογη συνεργασία πέτυχαν συγκομιδή 498,1 πόντων, ενώ η δεύτερη Φινλανδία έμεινε στους 489,1 πόντους. Ωστόσο, η έκπληξη του αγωνίσματος ήταν η Σλοβενία, που κατέλαβε την τρίτη θέση με 483,0 πόντους.
Το δεύτερο χρυσό στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες πρόσθεσε η Αυστραλία στην τροπαιοθήκη της, καθώς η Αλίσα Κάμπλιν θριάμβευσε στις φιγούρες στον αέρα, με 193,47 πόντους. Το ασημένιο πήρε η Βερόνικα Μπρένερ από τον Καναδά, με 190,02 πόντους, ενώ στη συμπατριώτισσά της, Ντέιντρα Ντιόν, το χάλκινο, με 189,26 πόντους.
Ντοπέ ο Λευκορώσος
Ο αρχηγός της αποστολής της Λευκορωσίας στο Σολτ Λέικ Σίτι, Γιάροσλαβ Μπαρίκο, απομακρύνθηκε από τους Αγώνες μετά τη διαπίστωση ότι ένας αθλητής αποδείχθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία ναδρολόνη.
Ο γενικός διευθυντής της ΔΟΕ, Φρανσουά Καράρ, ανακοίνωσε ότι οι οικονομικές ενισχύσεις του Ολυμπιακού κινήματος προς τη Λευκορωσία θα σταματήσουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2002.
Φαντασμαγορική θα είναι η τελετή λήξης
Ένα πάρτι με εκλεκτούς καλεσμένους θα είναι η τελετή λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Την Κυριακή, στην πρωτεύουσα της Γιούτα θα συρρεύσουν μεγάλα ονόματα του μουσικού στερεώματος, όπως οι Μπον Τζόβι, Κριστίνα Αγκιλέρα και Γκλόρια Εστεφάν, ενώ τις μεγάλες μορφές των Ολυμπιακών Αγώνων του παρελθόντος θα εκπροσωπήσουν μεταξύ άλλων η πάντα εντυπωσιακή Καταρίνα Βιτ, η Κρίστι Γιαμαγκούτσι και η Ντόροθι Χάμιλ.
«Θα είναι ένα πάρτι για τους αθλητές και τον κόσμο, που μόνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούν να προσφέρουν» είπε ο υπεύθυνος παραγωγής της τελετής λήξης, Ντον Μίσερ. Οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει φαντασμαγορικό «σόου» με πυροτεχνήματα, ενώ, φυσικά, δεν μπορεί να λείψει και ένας ξεχωριστός τομέας αφιερωμένος στο Τορίνο, την πόλη που την Κυριακή παραλαμβάνει τη σκυτάλη για την επόμενη Χειμερινή Ολυμπιάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Υπουργείο Εξωτερικών σε Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις, ούτε οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν
- Το παράπονο του Ρόμπερτσον: «Η Λίβερπουλ δεν μου έκανε πρόταση ανανέωσης»
- Οι Ιρανοί και ο πόλεμος – Εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε ένα σκληρό καθεστώς και τις βόμβες ΗΠΑ και Ισραήλ
- ΣΥΡΙΖΑ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναλάβει άμεσα δράση για τον τερματισμό του πολέμου
- Στάρμερ: Δηλώσεις κατά των πλατφορμών social media – Εξετάζει μέτρα για το «εθιστικό σκρολάρισμα» των νέων
- Αργολίδα: Σοβαρό τροχαίο στα Καρναζέικα – Δύο τραυματίες
