Αλλάζει η διοίκηση της Γενικής Τράπεζας μετά την παραίτηση του Ι.Μάνου
Σε αλλαγές στη διοίκηση της Γενικής Τράπεζας προχωρά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, Ιωάννης Μάνος.
28
Σε αλλαγές στη διοίκηση της Γενικής Τράπεζας προχωρά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, Ιωάννης Μάνος. Το ίδιο φαίνεται να πράττουν ο γενικός διευθυντής Γ.Μούργελας και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κ.Παντελιάς.
Αιτία της παραίτησης φέρεται να είναι η βούληση του βασικού μετόχου (Μετοχικό Ταμείο Στρατού) και του εποπτεύοντος υπουργείου Εθνικής Αμυνας για αντικατάσταση μελών της διοικητικής ομάδας.
Εν αναμονή των όποιων εξελίξεων σε μια εβδομάδα λήγει η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά ποσοστού 25% – 30% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, στο πλαίσιο της εξεύρεσης στρατηγικού συμμάχου.
Ο σύμβουλος της τράπεζας, Rothchild, έχει ήδη παραδώσει τον ενημερωτικό φάκελο σε πέντε πιστωτικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων η Societe Generale και η ιταλική Sao Paolo IMI.
Επικρατέστερος για τη θέση του Γενικού Διευθυντή είναι ο πρόεδρος της Εθνικής Χρηματιστηριακής, Ιωάννης Τσαμουργκέλης.
ΜΠΕ
- Ιράν: Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός «εξ όσων γνωρίζω», λέει ο ΥΠΕΞ Αραγτσί – Η Τεχεράνη επιθυμεί την «αποκλιμάκωση»
- Super League 2: Αναγέννηση Καρδίτσας – Ηρακλής 0-1: Επέστρεψε και μαθηματικά στα «σαλόνια» ο Γηραιός!
- Γιώργος Μαζωνάκης: Εμφανίστηκε με μουστάκι στη σκηνή
- Ντουμπάι: Ισχυρή έκρηξη σε συγκρότημα ξενοδοχείων – Αναφορές για υπολείμματα αναχαιτισμένου πυραύλου [βίντεο]
- Τεττέη και Ρενάτο, οι δύο «αποδείξεις» της βελτίωσης του Μπενίτεθ
- Φάμελλος: Η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη ανήκουν σε όλους – Η κυβέρνηση μειώνει και τις δύο
