Ατυπη σύνοδος των υπουργών Υγείας της ΕΕ
Αθήνα: Στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται Πέμπτη και Παρασκευή 7-8/2/2002 στη Μάλαγα της Ισπανίας, θα μετάσχει ο υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας κ. Έκτορας Νασιώκας.
Αθήνα: Στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται Πέμπτη και Παρασκευή 7-8/2/2002 στη Μάλαγα της Ισπανίας, θα μετάσχει ο υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας κ. Έκτορας Νασιώκας.
Στη σύνοδο πρόκειται να συζητηθούν δύο θέματα:
– Προμήθεια και μεταμόσχευση κυττάρων και ιστών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης
– Ελεύθερη κυκλοφορία των ασθενών εντός της ΕΕ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η ελληνική πλευρά θεωρεί σημαντική την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ισπανικής προεδρίας να ξεκινήσει ο διάλογος για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για τις μεταμοσχεύσεις. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και την ελληνική προεδρία.
Όσον αφορά στην ελεύθερη κυκλοφορία των ασθενών εντός ΕΕ, το υπουργείο Υγείας θεωρεί ότι όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να απολαμβάνουν φροντίδες υγείας υψηλής ποιότητας.
Η ελεύθερη κυκλοφορία των ασθενών μπορεί να επηρεάσει επί τα βελτίω τα υγειονομικά συστήματα των κρατών μελών της ΕΕ, αλλά η ελεύθερη διακίνηση των ασθενών δεν πρέπει να συνεπάγεται χρηματοοικονομικές επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και τα υγειονομικά συστήματα.
health.in.gr
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι «μεγάλη δύναμη» του στρατού των ΗΠΑ κινείται προς το Ιράν
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ανάγκη να διατηρηθούν οι ευρωατλαντικές σχέσεις σε «λειτουργικό» επίπεδο
- Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς – Εκφράζει «σοβαρές αμφιβολίες» για το Συμβούλιο Ειρήνης
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 20 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας
- Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά εκτέλεσαν περιπολία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα
- Οι ΗΠΑ πιέζουν Ρωσία και Ουκρανία για τριμερείς διαπραγματεύσεις και κατάπαυση του πυρός σε ενεργειακές υποδομές

