Ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά των Τετράκτυς ΑΕΛΔΕ και Αστραία ΑΕΠΕΥ
Ποινική δίωξη για τέσσερα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας κατά των υπευθύνων των εταιρειών χρηματιστηριακών συναλλαγών Τετράκτυς ΑΕΛΔΕ και Αστραία ΑΕΠΕΥ, έπειτα από μήνυση 26 επενδυτών από τη Λαμία.
27
Ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων των εταιρειών χρηματιστηριακών συναλλαγών Τετράκτυς ΑΕΛΔΕ και Αστραία ΑΕΠΕΥ για τέσσερα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας, μετά από μήνυση 26 επενδυτών από τη Λαμία που υποστηρίζουν ότι έχασαν 675 εκατομμύρια δραχμές.
Η δίωξη περιλαμβάνει τις κατηγορίες της απάτης, της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ ως πρωταγωνιστές στην υπόθεση εξαπάτησης των επενδυτών φέρονται ο Γεώργιος Σχίζας συνταξιούχος στρατιωτικός και η κόρη του Κωνσταντίνα Σχίζα.
Οι δύο εταιρείες έχουν αναστείλει τις εργασίες τους από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν αποκαλύφθηκε έλλειμμα δισ. δραχμών.
Η υπόθεση ανατέθηκε στον 24ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται και δικογραφία για την κατηγορία της απάτης σε βάρος των δύο εταιρειών, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει τον περασμένο Δεκέμβριο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ανω Πατήσια: Κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα επί της Πατησίων – 4 προσαγωγές
- Ιράν: Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου έπειτα από τις δηλώσεις Τραμπ για επιδίωξη συμφωνίας με την Τεχεράνη
- Το Ιράν θα χρειαστεί να ξεπεράσει τη δυσπιστία έναντι των ΗΠΑ για να διεξαχθούν συνομιλίες, λέει ο Αραγτσί
- Βενεζουέλα και Δομινικανή Δημοκρατία αποκαθιστούν τις προξενικές υπηρεσίες και τις αεροπορικές συνδέσεις
- Ο Τραμπ κλείνει το Κέντρο Κένεντι στην Ουάσιγκτον για διετή ανακαίνιση
- Λίβανος: Νέες επιδρομές του Ισραήλ με 1 νεκρό και 7 τραυματίες, ανάμεσά τους 2 παιδιά