27

Την απορρόφηση της Τράπεζας Αττικής φέρεται να σχεδιάζει η Εμπορική Τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες από διοικητικά στελέχη της. Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι τον προσεχή Ιούνιο.


Ο όμιλος της Εμπορικής Τράπεζας κατέχει σήμερα το 17% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής, ενώ οι δύο άλλοι βασικοί μέτοχοι είναι το Ταμείο Συντάξεων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ) με 34% και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με 15,5%.


Οι όποιες εξελίξεις θα οριστικοποιηθούν μέχρι τον Ιούνιο, όποτε λήγει και η συμφωνία των τριών βασικών μέτοχων της Τράπεζας Αττικής για διατήρηση του σημερινού σχήματος.


Συγκριτικό πλεονέκτημα της Τράπεζας Αττικής είναι η δυναμική πελατειακή βάση της που προέρχεται κυρίως από το ταμείο των μηχανικών και το δίκτυο καταστημάτων της, το οποίο σήμερα ξεπερνά τα 50 καταστήματα. Στόχος είναι η αύξηση των υποκαταστημάτων σε 100 και η παρουσία σε κάθε νομό της χώρας.


Σημειώνεται, τέλος, ότι η τράπεζα διαθέτει δίκτυο θυγατρικών (ορισμένες είναι υπό ίδρυση) σε όλους σχεδόν τους επιμέρους τομείς των χρηματοοικονομικών εργασιών.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ