Αγαλμα της Θάτσερ βάρους δύο τόννων θέλουν στην Αριζόνα
Στην Αριζόνα ενδέχεται να μεταφερθεί το βάρους δύο τόννων άγαλμα της Μάργκαρετ Θάτσερ. Για τη μεταφορά του αγάλματος με τίτλο «Μαρμάρινη Κυρία» θα αποφασίσει τελικώς η βρετανική κοινοβουλευτική επιτροπή για τις τέχνες στις 5 Φεβρουαρίου.
Στην Αριζόνα ενδέχεται να μεταφερθεί το βάρους δύο τόννων άγαλμα της Μάργκαρετ Θάτσερ, προκειμένου να εκτεθεί στην είσοδο του νεόχτιστου δημαρχείου της πόλης Λέικ Χαβάσου. Για τη μεταφορά του αγάλματος με τίτλο «Μαρμάρινη Κυρία» θα αποφασίσει τελικώς η βρετανική κοινοβουλευτική επιτροπή για τις τέχνες στις 5 Φεβρουαρίου.
Πάντως, σύμφωνα με το δικτυακό τόπο ArtDaily, η Εθνική Πινακοθήκη της Αγγλίας είχε αρνηθεί να εκθέσει το άγαλμα, χαρακτηρίζοντάς το «πολύ υπεροπτικό».
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής, Τόνι Μπανκς, δήλωσε: «Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση και περιμένω να δω τα πλήρη στοιχεία πριν από τη συνεδρίαση της επιτροπής. Εάν δανείσουμε το άγαλμα στις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί θα πρέπει να πληρώσουν τα μεταφορικά, τα οποία αναμένεται να είναι πολλά. Το να μεταφερθεί ένα άγαλμα δύο τόννων στην Αμερική είναι ένα ακριβό και δύσκολο εγχείρημα» κατέληξε.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»