Στην Αθήνα ο ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ για την παρουσίαση του βιβλίου του
Στην Αθήνα βρίσκεται ο Βρετανός ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ για την παρουσίαση του βιβλίου του «Σκοτεινή Ήπειρος - Ο ευρωπαϊκός 20ός αιώνας», που θα γίνει την Πέμπτη στη «Στοά του Βιβλίου». Η μελέτη του κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αλεξάνδρεια».
38
Το βιβλίο του Βρετανού ιστορικού Μαρκ Μαζάουερ «Σκοτεινή Ήπειρος – Ο ευρωπαϊκός 20ός αιώνας» παρουσιάζεται το απόγευμα της Πέμπτης (7 μ.μ.) στη Στοά του Βιβλίου. Παρών θα είναι και ο ίδιος ο συγγραφέας, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα για την παρουσίαση του βιβλίου του, που πρόσφατα κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Αλεξάνδρεια», σε μετάφραση του Κώστα Κουρεμένου.
Ο Μαρκ Μαζάουερ είναι καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, εκεί όπου ήταν η έδρα του άλλου μεγάλου Βρετανού ιστορικού, του Έρικ Χόμπσμπαουμ. Έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με την Ελλάδα (έχει εκδώσει βιβλίο με τίτλο «Η Ελλάδα του Χίτλερ»), γιατί, όπως λέει ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα Το Βήμα, «εμένα με βοήθησε πολύ να κατανοήσω την Ευρώπη η προσέγγισή της από την Ελλάδα, από το περιθώριο».
Στο έργο του «Σκοτεινή Ήπειρος – Ο ευρωπαϊκός 20ός αιώνας» αναλύει το γιατί η Ευρώπη δεν είναι πια κυρίαρχη δύναμη στον πλανήτη και εξηγεί γιατί δεν υπήρξε τον εικοστό αιώνα τόσο φιλελεύθερη και δημοκρατική όσο νομίζουμε. «Φαίνεται πως ο φονικός απολογισμός του εικοστού αιώνα δεν άρκεσε για να μειώσει την ικανότητα των Ευρωπαίων να βαυκαλίζονται» αναφέρεται στον πρόλογο του βιβλίου του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την 13χρονη που έπεσε από μπαλκόνι σχολείου στο Χαϊδάρι – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ
- Mabu: Μια απλή άσκηση που κάνει τη διαφορά
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 300.000 δικαιούχους – Τα κριτήρια
- Εμπόδιο στη συνέχιση των συνομιλιών η στάση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν – Στο Πακιστάν αναμένεται σήμερα ο Βανς
- Συνταγή: Μουσακάς χωρίς κιμά
- Φραντσέσκα Αλμπανέζε: Το Ισραήλ θα έπρεπε να αποκλειστεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης
- Διακομματικό μήνυμα υποστήριξης σε Ελλάδα και Κύπρο στο Καπιτώλιο
- Έχει σωστό timing ο διαλογισμός;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442