Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κατεστραμμένο άγαλμα του Ροντέν ανακαλύφθηκε στα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων

Κατεστραμμένο άγαλμα του Ροντέν ανακαλύφθηκε στα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων

Τα κομμάτια ενός γλυπτού του Ροντέν βρέθηκε στα ερείπια των Δίδυμων Πύργων. Το γλυπτό ανήκε στη συλλογή της εταιρείας Cantor Fitzgerald, που βρισκόταν στον 105ο όροφο του Βόρειου Πύργου. Ήταν μία από τις μεγαλύτερες συλλογές έργων Ροντέν στον κόσμο.

38

Η απομάκρυνση των συντριμμιών από το Ground Zero κοντεύει να φτάσει στο τέλος της. Μέρα με την ημέρα οι όγκοι του μπετόν μειώνονται, αφού καθημερινά από την περιοχή των Δίδυμων Πύργων απομακρύνονται περίπου 12 τόννοι μπάζων.

Τα ευρήματα μέσα από τα ερείπια είναι τις περισσότερες φορές μακάβρια. Οι 300 άνδρες της αστυνομίας, που ψάχνουν ανάμεσα στα χαλάσματα, βρίσκουν τμήματα από ανθρώπινα οστά, κομμάτια από δέρμα, χιλιάδες δόντια, αστυνομικές ταυτότητες, άδειες οδήγησης, ρολόγια χεριού που ακόμη λειτουργούν, κοσμήματα και άπειρα άλλα αντικείμενα.

Ανάμεσα στους εκατοντάδες χιλιάδες τόνους από ατσάλι και μπετόν βρέθηκαν και τα κομμάτια ενός γλυπτού του Ροντέν, που ανήκε σε μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες συλλογές από γλυπτά και πίνακες του Γάλλου καλλιτέχνη. Η συλλογή βρισκόταν στον 105ο όροφο του Βόρειου Πύργου, στην ασφαλιστική εταιρεία Cantor Fitzgerald.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Τζέραλντ Κάντορ, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων Ροντέν στον κόσμο και η εταιρεία του ονομαζόταν «μουσείο στον ουρανό». Εκτός από τη συλλογή έργων Ροντέν, η εταιρεία θρήνησε και για την απώλεια εκατοντάδων εργαζομένων.

Το μακάβριο έργο των Αρχών συνεχίζεται υποβάλλοντας σε εξέταση DNA τα ανθρώπινα μέλη που βρέθηκαν μέσα στα συντρίμμια. Μέχρι στιγμής έχει βρεθεί η ταυτότητα 46 ανθρώπων που θεωρούνταν αγνοούμενοι. Εξίσου σημαντική είναι και η προσπάθεια να αποδοθούν στις οικογένειες των νεκρών τα προσωπικά τους αντικείμενα. «Αυτό που φαίνεται τόσο μικρό, έχει τόσο μεγάλη σημασία για εκείνους που έχασαν τον άνθρωπό τους» δήλωσε στον Guardian ένας από τους αστυνομικούς, επιφορτισμένος με αυτό το καθήκον.

Αμέσως μετά τις επιθέσεις, τα μπάζα μεταφέρονταν με φορτηγά. Αργότερα, οι Αρχές προτίμησαν να τα μεταφέρουν με πλοία δια θαλάσσης. Οι Δίδυμοι Πύργοι πλέον δεν υπάρχουν και τα τελευταία υπολείμματά τους απομακρύνονται από το κάτω Μανχάταν. Όμως, τα θεμέλιά τους θα μείνουν για πάντα εκεί, για να θυμίζουν στις επόμενες γενιές αυτούς που θάφτηκαν στα ερείπιά τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024