Πέθανε σε ηλικία 104 ετών ένας από τους «ήρωες» του Χέμινγουεϊ
Ο Γκρεγκόριο Φουέντες, ο άνθρωπος που ενέπνευσε τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ στη συγγραφή του μυθιστορήματος «Ο γέρος και η θάλασσα», πέθανε την Κυριακή σε ένα ψαροχώρι της Κούβας σε ηλικία 104 ετών.
30
Ο Γκρεγκόριο Φουέντες, ο άνθρωπος που ενέπνευσε τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ στη συγγραφή του μυθιστορήματος «Ο γέρος και η θάλασσα» πέθανε την Κυριακή σε ένα ψαροχώρι της Κούβας. Ήταν 104 ετών.
Γεννημένος στις 11 Ιουλίου του 1897, ο Φουέντες εργάστηκε ως καπετάνιος στο σκάφος Pilar του Αμερικανού συγγραφέα τα χρόνια που ο τελευταίος ζούσε στο μικρό χωριό Κοχιμάρ της Κούβας.
Ο υπεραιωνόβιος Φουέντες πέθανε στο σπίτι του την Κυριακή και η κηδεία του έγινε το απόγευμα στο κοιμητήριο του γειτονικού χωριού Γκουαναμπακόα. Όπως λένε οι φίλοι του, μέχρι τα βαθιά του γεράματα δεν σταμάτησε να καπνίζει πούρα διατηρώντας, παρ όλα αυτά, την πνευματική του διαύγεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την 13χρονη που έπεσε από μπαλκόνι σχολείου στο Χαϊδάρι – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ
- Mabu: Μια απλή άσκηση που κάνει τη διαφορά
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 300.000 δικαιούχους – Τα κριτήρια
- Εμπόδιο στη συνέχιση των συνομιλιών η στάση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν – Στο Πακιστάν αναμένεται σήμερα ο Βανς
- Συνταγή: Μουσακάς χωρίς κιμά
- Φραντσέσκα Αλμπανέζε: Το Ισραήλ θα έπρεπε να αποκλειστεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης
- Διακομματικό μήνυμα υποστήριξης σε Ελλάδα και Κύπρο στο Καπιτώλιο
- Έχει σωστό timing ο διαλογισμός;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442