Παρελθόν αποτελεί για το Παρίσι η τεράστια ρόδα της Πλας Κονκόρντ
Την αποσυναρμολόγηση της τεράστιας ρόδας του Παρισιού αποφάσισε δικαστήριο της γαλλικής πρωτεύουσας κρίνοντας παράνομη τη συνέχιση της λειτουργίας της στην Πλας Κονκόρντ. Πάντως, ο ιδιοκτήτης της επιμένει: «Η ρόδα θα συνεχίσει να γυρίζει».
30
Την αποσυναρμολόγηση της τεράστιας ρόδας του Παρισιού αποφάσισε δικαστήριο της γαλλικής πρωτεύουσας κρίνοντας παράνομη τη συνέχιση της λειτουργίας της στην Πλας Κονκόρντ. «Η ρόδα θα συνεχίσει να γυρίζει» επιμένει, ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της, Μαρσέλ Καμπιόν.
Σύμφωνα με το BBC, ο δικαστής ουσιαστικά δικαίωσε τον δήμαρχο, Μπερτράν Ντελανοέ, ο οποίος υποστήριζε ότι η ύψους 60 μέτρων ρόδα δεν ταίριαζε με την αισθητική της συγκεκριμένης πλατείας, αν όχι του Παρισιού γενικότερα. Μάλιστα, εάν ο ιδιοκτήτης δεν ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης, θα υποχρεωθεί να πληρώνει πρόστιμο 13 χιλιάδων δολαρίων την ημέρα.
Ο ιδιοκτήτης της ρόδας, Μαρσέλ Καμπιόν, δηλώνει πάντως ότι δεν πρόκειται να μετακινήσει τη ρόδα, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί νέο σημείο για την τοποθέτησή της: «Η ρόδα μας θα συνεχίσει να γυρίζει. Θα συνεχίσει να προσφέρει τη χαρά στους ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά.
Όσο για τον δήμαρχο, αρκέστηκε να δηλώσει ότι οι νόμοι πρέπει να γίνονται σεβαστοί. «Έκανα ό,τι μπορούσα. Υπήρξα συμφιλιωτικός και γενναιόδωρος».
Υπενθυμίζεται ότι η ρόδα τοποθετήθηκε στην Πλας Κονκόρντ στα τέλη του 1999, στο πλαίσιο των εορτασμών για την είσοδο της νέας χιλιετίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την 13χρονη που έπεσε από μπαλκόνι σχολείου στο Χαϊδάρι – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ
- Mabu: Μια απλή άσκηση που κάνει τη διαφορά
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 300.000 δικαιούχους – Τα κριτήρια
- Εμπόδιο στη συνέχιση των συνομιλιών η στάση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν – Στο Πακιστάν αναμένεται σήμερα ο Βανς
- Συνταγή: Μουσακάς χωρίς κιμά
- Φραντσέσκα Αλμπανέζε: Το Ισραήλ θα έπρεπε να αποκλειστεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης
- Διακομματικό μήνυμα υποστήριξης σε Ελλάδα και Κύπρο στο Καπιτώλιο
- Έχει σωστό timing ο διαλογισμός;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442