Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε στην Ιταλία σε ηλικία 112 ετών ο γηραιότερος άνδρας του πλανήτη

Πέθανε στην Ιταλία σε ηλικία 112 ετών ο γηραιότερος άνδρας του πλανήτη

Ο γηραιότερος άνδρας του πλανήτη πέθανε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε ηλικία 112 ετών στη Σαρδηνία. Ο Αντόνιο Τόντε, που γεννήθηκε το 1889, άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ημέρες προτού γιορτάσει τα 113α γενέθλιά του.

25

«Αγάπα τον αδερφό σου και πίνε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί κάθε ημέρα» ήταν το μυστικό της μακροζωίας του Αντόνιο Τόντε, του γηραιότερου άνδρα του πλανήτη, ο οποίος πέθανε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε ηλικία 112 ετών στη Σαρδηνία.


Ο Τόντε ήταν βοσκός στο επάγγελμα και εργαζόταν μέχρι και πριν από τέσσερα χρόνια στα βουνά που περιβάλλουν την πόλη Νουόρο της Σαρδηνίας. Μάλιστα, στις 22 του τρέχοντος μηνός θα γιόρταζε τα 113α γενέθλιά του.


Γεννημένος την ίδια χρονιά που ανεγέρθη ο πύργος του Αϊφελ, το 1889, ο σύγχρονος Μαθουσάλας είχε αναγνωριστεί από την περυσινή έκδοση του βιβλίου Γκίνες ως ο γηραιότερος άρρην του πλανήτη. «Μέχρι την ημέρα που πέθανε έκανε συνεχώς βόλτες» είπε η εγγονή του Τόντε, Βάνι, και προσέθεσε ότι ο παππούς της έζησε μια ήσυχη ζωή, εργαζόταν σκληρά και ήταν πάντα κοντά στην οικογενειά του.


Το διαιτολόγιο του Τόντε αποτελούνταν από ζυμαρικά, χορτόσουπες και περιστασιακά κρέας. «Ζεις την κάθε ημέρα και έτσι προχωράς» είχε πει στα περυσινά γενέθλιά του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024